FOLLOW US: facebook twitter

Η «Αντηλιά» και οι 25 δημιουργοί της…: Οι μαθητές του Γυμνασίου Ν. Φιγαλείας παρουσίασαν το πρώτο τεύχος της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής τους εφημερίδας

Ημερομηνία: 19-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

25 παιδιά κάπου σ’ ένα ορεινό χωριό της Ηλείας, 25 μαθητές του Γυμνασίου Νέας Φιγαλείας είναι οι δημιουργοί της Πολιτιστικής και περιβαλλοντικής εφημερίδας «Αντηλιά»! Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, ενεργοί και σκεπτόμενοι όμως πολίτες σίγουρα, με όραμα, όνειρα και πολλούς προβληματισμούς αλλά και προσδοκίες για το μέλλον!

Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους Ρέα Μακρή, την περασμένη Τετάρτη, παρουσίασαν το εγχείρημά τους αυτό, το πρώτο τεύχος της εφημερίδας τους που περιλαμβάνει πολλά και ποικίλα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά θέματα, άρθρα, σχόλια και συνεντεύξεις, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στη βεράντα του φιλόξενου Λαογραφικού Μουσείου Ζούρτσας με την  πολύτιμη βοήθεια της κας Ειρήνης Βενέτη, υπεύθυνης του μουσείου, αλλά και με την υποστήριξη του κου Χρήστου Καπλάνη.

Με αρκετό τρακ, αλλά και με ενθουσιασμό και την αυτοπεποίθηση του δημιουργού που περιμένει όμως να κριθεί από το κοινό του, καθώς τα παιδιά απέκτησαν μέσω της εφημερίδας τους βήμα και «φωνή» και διδάχθηκαν την δύναμη του γραπτού λόγου, προσπάθησαν να μεταδώσουν στον κόσμο όλη την εμπειρία που εισέπραξαν μέσα από την «Αντηλιά».

Οι μαθητές αφού καλωσόρισαν τους συμμαθητές τους, τους γονείς και τους καθηγητές τους που βρέθηκαν κοντά τους, τόνισαν ότι η εκδήλωση έχει σαν στόχο να τους παρουσιάσουν το πρώτο τεύχος της εφημερίδας τους που ονομάζετε Αντηλιά ή school on the clouds, μιας και το σχολείο είναι σχεδόν κτισμένο μέσα στα σύννεφα, το ψηλότερο σημείο του χωριού, μιας επτάλοφης κωμόπολης.,!.

Ο Τάσος Παπαγιώργος μαθητής της Β Γυμνασίου και Αρχισυντάκτης της εφημερίδας Αντηλιά έδωσε το στίγμα της ωραίας και αξιέπαινης αυτής προσπάθειας:

«Το πρώτο όνομα της εφημερίδας Αντηλιά μας υπενθυμίζει το σκοπό της εφημερίδας ενώ το δεύτερο όνομά της school on th clouds εκφράζει το σχολείο μας όχι μόνο ως κτίριο αλλά και ως εκπαιδευτικό και κοινωνικό μέρος για τους μαθητές

Αντηλιά στην κυριολεξία είναι το φως του ηλίου που αντανακλάται σε μία επιφάνεια και όπως το φως του ηλίου έτσι θέλουμε και εμείς η γνώμη μας και η εφημερίδα μας να ταξιδέψει γρήγορα και να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά. Αυτή η εφημερίδα μας δίνει την δυνατότητα να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας αλλά και τις ιδέες μας με έναν πολύ όμορφο και κατανοητό, προς τους αναγνώστες και παράλληλα να τους πληροφορεί και να τους διασκεδάζει. Όλα τα παιδιά εργάστηκαν σκληρά για αυτή την εφημερίδα και τους αξίζει ένα μπράβο για αυτή τη φοβερή προσπάθειά τους. Ελπίζουμε να σας αρέσει ,να αντλήσετε πληροφορίες και να προβληματιστείτε διαβάζοντάς τη…»

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Φιγαλείας κος Νίκος Φάμελος, ο κος Γιάννης Μπαλαδήμας Δημοτικός Σύμβουλος από την Μείζονα Αντιπολίτευση, Η πρόεδρος του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων κα Αλεξάνδρα Καπλάνη, ο εφημέριος Αναστάσιος Αποστολόπουλος η διευθύντρια του Γυμνασίου κα Έφη Αδαμοπούλου, καθώς και αρκετοι γονείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος