FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα στο χάρτη των Διεθνών Φεστιβάλ!

Ημερομηνία: 02-12-2016 | Συντάκτης:

cine-cinema-amaliada

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ – 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Πανηγυρική εκκίνηση την Κυριακή το πρωί με το αφιέρωμα «Ζλιν»

Σε ρυθμούς φεστιβαλικούς έχει μπει ο δήμος Ήλιδας, αναδεικνύοντας μια ιδιαίτερη δυναμική που βρίσκει πεδίο έκφρασης μέσα από τις δράσεις του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Η Αμαλιάδα αλλά και η ευρύτερη περιοχή μπαίνει  και μάλιστα με αξιώσεις και μοναδικά δείγματα αποδοχής, στον διεθνή χάρτη των παιδικών και νεανικών φεστιβάλ, γίνεται το επίκεντρο της έκφρασης και της φαντασίας, προσεγγίζει νέους ορίζοντες μέσα από σκοτεινές αίθουσες που οδηγούν στο φως, και δημιουργεί ένα νέο, ιδανικό περιβάλλον για την μόνιμη διεξαγωγή του Διαγωνιστικού Τμήματος Ντοκιμαντέρ (KIDS & DOCS) στον δήμο Ήλιδας.

Διαθέτοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά  που την αναδεικνύουν σε σημαντικό και αυτόνομο πόλο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας, με μια δυνατή ομάδα εθελοντών από την περιοχή που συντονίζουν τις προβολές, τα κινηματογραφικά εργαστήρια για τα παιδιά των σχολείων αλλά και τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς, τις λογοτεχνικές και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, η πόλη και η ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας μετατρέπεται σε ένα αδιάλειπτο εργαστήρι δημιουργικότητας και «χτίζει» το δικό της, ξεχωριστό, πρόσημο, αφήνοντας το αποτύπωμά της στο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποδέκτες παιδιά και νέους, την μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, ένα φεστιβάλ που «ταξιδεύει» στον παγκόσμιο χάρτη.

poster-zlin

Πανηγυρική εκκίνηση στην Αμαλιάδα την Κυριακή το πρωί

Με τρόπο πανηγυρικό, δίνεται η «εκκίνηση» το πρωί της Κυριακής με την εναρκτήρια προβολή του αφιερώματος  «Ζλιν, ο λόφος των κινηματογραφικών ονείρων», ένα αφιέρωμα που αποτελεί και έχει δομηθεί ως βασικό κύτταρο στον κορμό της διοργάνωσης.

Στις  11.00 το πρωί, στο CINE CINEMA στην Αμαλιάδα, οι προβολές ξεκινούν με την ταινία «Ταξίδι στην αρχή του χρόνου» .

Το βράδυ της ίδιας ημέρας βάζουμε τα… καλά μας για την εναρκτήρια εκδήλωση του KIDS & DOCS, στις 20.00, στο CINE CINEMA. Τον ιδιαίτερο τόνο θα δώσουν ο Δημήτρης Κομποστιώτης (κιθάρα) και η Ελευθερία Τσακουλογιαννοπούλου (βιολί) από το «Πολύτεχνο Ωδείο».

Ο κινηματογράφος της πόλης, το Cine Cinema, αποτελεί το επίκεντρο των προβολών και δράσεων καθώς διαθέτει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, που ανταποκρίνεται στα πολύ υψηλά στάνταρς, που θέτει η διεθνής κοινότητα των μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ.

Έτσι, η Αμαλιάδα αλλά και κοινότητες του δήμου Ήλιδας,  από τις 4 έως τις 16 Δεκεμβρίου, θα ζήσουν σε ρυθμούς Φεστιβάλ, με δεκάδες παιδιά και νέους να περιμένουν να ανυπομονησία να ακολουθήσουν την πεταλούδα, το σύμβολο, τον «λόγο και την αιτία» του Φεστιβάλ,  στο μαγευτικό της ταξίδι.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή καθώς Κριτική Επιτροπή Παιδιών του KIDS & DOCS θα δει, θα κρίνει και θα επιλέξει ανάμεσα από 17 ταινίες, παραγωγές ή συμπαραγωγές 17 χωρών, αυτές που θα βραβευθούν.

Στο μη διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται αφιερώματα και ειδικές προβολές 49 ταινιών ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, με την θεματολογία τους να περιστρέφεται γύρω από το ντοκιμαντέρ και την μυθοπλασία, τον κόσμο του πραγματικού, το κινούμενο σχέδιο, την κινηματογραφική ανάλυση, ιστορίες Storylab αλλά και το βασικό κύτταρο του Φεστιβάλ, το Zizanio News, για να μαθαίνουμε τα νέα του Φεστιβάλ και να ανακαλύπτουμε πτυχές του μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Παράλληλα, πιστό στον εκπαιδευτικό του ρόλο, το Φεστιβάλ Ολυμπίας δίνει και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να «μιλήσουν την ίδια γλώσσα» με τα παιδιά, μέσα από σεμινάρια που μπορούν να παρακολουθήσουν.

afisa-sofia-zarampouka-festival-olympias

Επισκέψεις συγγραφέων στο δήμο Ήλιδας

Ξεχωριστή ενότητα που με ουσιαστική αποδοχή αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αποτελούν οι επισκέψεις συγγραφέων στα σχολεία, με ανάλογο πρόγραμμα να υλοποιείται φέτος και σε σχολεία του δήμου Ήλιδας.

Σε ξεχωριστή εκδήλωση θα τιμηθεί η συγγραφέας Σοφία Ζαραμπούκα ενώ θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ξυπόλητοι Ήρωες». Όσο για το θεατρικό παιγνίδια, θα πραγματοποιηθούν  6 δράσεις θεατρικού παιχνιδιού σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Με 96 συνολικά εκδηλώσεις και δραστηριότητες, η Αμαλιάδα και ο δήμος Ήλιδας διεκδικούν και κατακτούν δίκαια την μόνιμη πλέον φιλοξενία ενός ζωτικού και διαρκώς αναπτυσσόμενου κυττάρου του Φεστιβάλ Ολυμπίας. Μέσα από έναν οργασμό δραστηριοτήτων σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων, κινητοποιεί χιλιάδες παιδιά για να παρακολουθήσουν ταινίες και να αναλάβουν δημιουργικό ρόλο μέσα από τη συμμετοχή τους στα δρώμενα του Φεστιβάλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος