FOLLOW US: facebook twitter

Κινηματογραφικές Βραδιές: «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού»

Ημερομηνία: 21-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

poster.psd

Οι “Κινηματογραφικές Βραδιές” μας προσκαλούν απόψε στην προβολή μιας ιδιοφυούς και αινιγματικής ταινίας που θα λατρέψουμε!! “Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού” θα προβληθεί στον κοινωνικό πολυχώρο Δεξαμενή, σήμερα Δευτέρα 21/11/16, στις 9.15 μ.μ.

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μισέλ Γκοντρί με τους: Τζιμ Κάρεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κίρστεν Ντανστ, Ελάιζα Γουντ, Μαρκ Ράφαλο

Πρόκειται για μια πολύ “ιδιαίτερη” ταινία που την χαρακτηρίζει το πρωτότυπο-ιδιοφυές, γεμάτο φιλοσοφικές αλήθειες και ερωτήματα σενάριό της, ο εξαιρετικός τρόπος αφήγησης, αλλά και οι υπέροχες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της.

tainia-h-aiwnia-liakada1

Το καλύτερο θα ήταν να μη γνωρίζετε πολλά για την ταινία, πριν τη δείτε. Και αυτό γιατί όσα αναφέρονται για αυτή είναι εξίσου αποπροσανατολιστικά με τα αποτελέσματα που προσφέρει η εταιρεία Lacuna Inc., στην οποία αμφότεροι οι ήρωες μας καταφεύγουν. Ο Joel (Jim Carrey) και η Clementine (Kate Winslet). Ακόμα και το όνομα Clementine (από το λατινικό Clemens που σημαίνει ευγενικός & φιλεύσπλαχνος) δεν ταιριάζει στην ηρωίδα που το «κουβαλάει». O Kaufman (σεναριογράφος της ταινίας) παρουσιάζει, χωρίς καμία εμφανή δυσκολία, ένα δοκίμιο για τη μνήμη και τις επιπτώσεις της. Η Lacuna Inc. προσφέρει τη δυνατότητα να διαγραφούν όλες οι μνήμες ενός ανθρώπου από ένα άτομο ή ένα γεγονός. Και αν οι ήρωές μας το κάνουν «ελαφρά τη καρδία» είναι επειδή οι επιπτώσεις τούς διαφεύγουν. Όλες οι μνήμες. Μπορεί τις αρνητικές να μην τις αντέχουν, αλλά ξεχνάνε ότι χωρίς αυτές δεν θα είχαν αξία οι θετικές.

https://www.youtube.com/watch?v=I5xPS-Lw4nQ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος