FOLLOW US: facebook twitter

Η αβάσταχτη ματαιότητα του «Ωραίου Μπρούμελ»

Ημερομηνία: 03-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Υπήρξε για δεκαετίες ο Νο 2 του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτής από το 1981 μέχρι το 2004 συμμετείχε σε όλα τα υπουργικά συμβούλια με αποκορύφωμα το 1996 όταν μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού. Το άστρο του αρχίζει να τρεμοσβήνει το 2004 όταν δέχεται σκληρή κριτική από τον τύπο και τον πολιτικό κόσμο για την περιουσία του σε ακίνητα, για το γάμο του στο Παρίσι και την δεξίωση που ακολούθησε σε  υπέρ-πολυτελές ξενοδοχείο.

Το 2011 το Κοινοβούλιο συνδέει το όνομα του με υποθέσεις δωροδοκίας ενώ η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας διατάζει έρευνα για τις τραπεζικές του καταθέσεις ύψους 178 εκατ. ευρώ και διαγράφεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.

Το 2013 καταδικάζεται σε κάθειρξη 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο κατά κόσμο Άκης Τσοχατζόπουλος στον οποίο ο διορατικός Ανδρέας Παπανδρέου είχε προσδώσει το προσωνύμιο του «Ωραίου Μπρούμελ». Του Άγγλου δανδή που έλαμψε για τον ναρκισσισμό του και επιδόθηκε σε κάθε είδους ακολασία. Του οποίου η πτώση ξεκίνησε όταν αγόρασε μια πολυτελή κατοικία στο Τσέστερφιλντ του Λονδίνου (κάτι σαν τη δικιά μας Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και προκάλεσε την δυσφορία του τότε βασιλιά. Που πίστεψε πως είναι αρκετά ισχυρός για να συνεχίσει να ζει όπως είχε συνηθίσει. Έκανε βέβαια λάθος αφού συνελήφθη και πέθανε στη φυλακή.

Ο Άκης, που η ζωή στήνοντας μια ακόμη φάρσα κινδυνεύει να επιβεβαιώσει πλήρως τις ομοιότητες του με τον Ωραίο Μπρούμελ.

Γιατί ξέχασε ότι έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος