FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδα Αισθητικής Οδοντιατρικής

Ημερομηνία: 23-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

odontiatroi-imerisa-p-e-1

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο Από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας στο συνεδριακό της ΠΕ στον Πύργο

Με την συμμετοχή πολλών οδοντιάτρων από όλο τον νομό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, από το πρωί ως το μεσημέρι, Ημερίδα Αισθητικής Οδοντιατρικής, με πρωτοβουλία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, το Σάββατο, στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και των παρουσιάσεων, έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στην οποία κληρώθηκαν και τρία δώρα. Επίσημος χορηγός της ημερίδας ήταν η εταιρία «Οδοντιατρικά είδη Μαυραειδόπουλος». Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Αλέκος Ζαφειρόπουλος επισήμανε ότι συνεχίζουν και το 2017 τις ημερίδες ενημέρωσης των μελών τους, για να μπορούν να ακολουθούν τις σύγχρονες μεθόδους της Οδοντιατρικής και θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιους είδους επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Την ημερίδα παρακολούθησε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος με την ιδιότητα του οδοντιάτρου.

odontiatroi-imerisa-p-e-3

Το πρώτο μέρας της ημερίδας αφορούσε την «Διαχείριση του αισθητικού χαμόγελου» και ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Χαρίκλειας Παξιμαδά, Επικ. Καθηγήτριας της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα «Από τη σκοπιά της Οδοντικής Χειρουργικής». Αμέσως μετά, ο  Επιστημονικός Συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Κοσμίν Σάβα, ανέλυσε το θέμα από τη σκοπιά της Προσθετικής.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας, αφορούσε τη «Διαχείριση της περιστοματικής περιοχής. Ο Γεράσιμος Δουβίτσας, Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ μίλησε με θέμα «Διαχείριση των μαλακών μορίων της περιστοματικής περιοχής και η χρήση του υαλουρικού οξέος» ενώ ακολούθησε και πρακτική επίδειξη α) Διαστρωματική τεχνική τοποθέτησης Σύνθετων Ρητινών και β) Παρασκευή δοντιού για τοποθέτηση στεφάνης. Τις ομιλίες συνόδευε και βίντεο με εικόνες και πολλές επεξηγήσεις.

odontiatroi-imerisa-p-e-2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος