FOLLOW US: facebook twitter

Ηλιόλουστα Θεοφάνεια σε όλη την Ηλεία

Ημερομηνία: 08-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ο καλός καιρός υπήρξε σύμμαχος για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Ηλεία. Σε παραλίες και ποτάμια όπου τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων, οι πιστοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για να γιορτάσουν παραδοσιακά τα Φώτα.

Στην Κρέστενα τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν στο Σαμικό, στα Λεχαινά στο Αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεημονα, στο δήμο Πηνειού στη Γλύφα Βαρθολομιού και στην παραλία της Μπούκας και στο δήμο Ολυμπίας στα Άσπρα Σπίτια και στο Κακοτάρι..

Αν και ηλιόλουστη η ημέρα, τα νερά ήταν κρύα, ωστόσο οι τολμηροί κολυμβητές νεαρής κυρίως ηλικίας δεν έλειψαν σε όλες τις περιπτώσεις και βούτηξαν στα παγωμένα ποτάμια και στις θάλασσες στην παραλία για να πιάσουν το σταυρό.

Κρέστενα

Στην παραλία του Κάτω Σαμικού βρέθηκε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, για τα Θεοφάνεια. Τον σταυρό έπιασε μέσα στα παγωμένα νερά ο Γιώργος Καραθανάσης από τα Μακρίσια

Λεχαινά

Στο αλιευτικό καταφύγιο Αγ. Παντελεήμονα στα Λεχαινά, έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων, για την περιοχή. Το σταυρό έπιασε ο Λεωνίδας Θεοφιλόπουλος.

Φωτογραφίες: Βιργινία Σχίζα

Αρχ. Ολυμπία

Στα Άσπρα Σπίτια και στο Κακοτάρι έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων για το δήμο Αρχ. Ολυμπίας.

Φωτογραφίες: Κακοτάρι από τον  Ανδρέα Μπενέτση

Ζαχάρω

Στο δήμο Ζαχάρως οι παραλίες γέμισαν με κόσμο. Αρκετοί πολίτες έδωσαν το παρών μαζί με τις τοπικές αρχές στην παραλία Ζαχάρως ενώ δεν ήταν όμως, λίγος ο κόσμος και στην παραλία του Κακοβάτου που παραδοσιακά γίνεται ο καθαγιασμός των υδάτων.

Φωτογραφίες: Κώστας Δούκας

Γλύφα Βαρθολομιού

Στο δήμο Πηνειού ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε στη Μπούκα Παλαιοχωρίου και στη Γλύφα Βαρθολομιού παρουσία πλήθους πιστών και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Φωτογραφίες: Βασίλης Παπαδόπουλος

Σπιάντζα Πύργου

Τα Φώτα γιόρτασαν παραδοσιακά στην παραλία της Σπιάντζας και τα μέλη του Συλλόγου Οικιστών, ενώ παράλληλα έκοψαν και την πίτα τους στον εκκλησάκι του Σωτήρος

Φωτογραφίες: Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος