FOLLOW US: facebook twitter

«Ηλείων Παράδοσις»: 10 χρόνια κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς

Ημερομηνία: 27-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

«Γενέθλια» για τον Λαογραφικό και Χορευτικό Όμιλο Πύργου «Ηλείων Παράδοσις»

Δέκα χρόνια πολυσχιδούς και ανεκτίμητης προσφοράς στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Παράδοση του τόπου μας, συμπλήρωσε ο δραστήριος Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ». Ο δραστήριος αυτός όμιλος και ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο που πάντα δίνει το δυναμικό του παρόν, στις Ιστορικές και Θρησκευτικές μνήμες της πόλης του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής μας, με την διοργάνωση και την συμμετοχή  σε διάφορες πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ με υψηλό αίσθημα ευθύνης καθοδηγεί το μέλλον της Ελλάδας τους νέους, στα υψηλά και ζώπυρα ιδανικά της ένδοξης Πατρίδας μας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2007, μία μικρή ομάδα ανθρώπων με συνεχή παρουσία στα Πολιτιστικά δρώμενα του Πύργου, αποφάσισε να ιδρύσει τον παραπάνω  όμιλο, με σκοπό τη διάδοση της Πολιτιστικής, Λαογραφικής και Ιστορικής κληρονομιάς μας και ταυτότητας, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά με όλες του τις δυνάμεις στην πνευματική και πολιτιστική δράση της περιοχής μας, συνεργαζόμενοι με τους αντίστοιχους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία, καθώς επίσης με τους επιστημονικούς και πνευματικούς φορείς του τόπου μας.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στα Γραφεία του ομίλου επί της οδού Πλήθωνος 6 και Δραγατσανίου στον Πύργο, μέλη και φίλοι  μέσα σε μία σεμνή εκδήλωση έκοψαν την “γενέθλια τούρτα” ανταλλάσσοντας θερμές ευχές για καλή και γόνιμη συνέχεια ενώ παράλληλα τελέσθηκε και ο εναρκτήριος Αγιασμός από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, Αιδ. π. Νικολάο Κατσηδήμα για την νέα Μουσικοχορευτική περίοδο 2017-2018.

Εγκάρδιο χαιρετισμό και τις θερμές τους ευχαριστίες σ’ όσους έχουν έρθει αρωγοί και συμπαραστάτες στην δεκάχρονη αυτή δημιουργικά πορεία  και προσφορά του ομίλου, απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Κώστας Αθανασόπουλος και η Αντιπρόεδρος κ. Μαίρη Μιχαλακοπούλου, ενώ ακολούθησε και μικρή δεξίωση.

Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Σάκης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Πύργου κ. Τζένη Τσεπενέκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, οι δασκάλες χορού κ. Γεωργία Λάττα και κ. Μπέβερλυ Κίρμπι-Σινοπούλου και πολλοί άλλοι ακόμη.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τα χορευτικά τμήματα του ομίλου μετά το πέρας της Παρελάσεως, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, μπροστά από το Ηρώο του Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος