FOLLOW US: facebook twitter

Ηλείων Επιμελητήριο: Προτάσεις για άρση του οικονομικού αδιεξόδου

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το ασφυκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από πλευράς των τραπεζών, προκαλούν την δυσφορία των επαγγελματιών του Νομού.

Η Ηλεία ωστόσο, σύμφωνα με τα μέλη της παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» έχει τις προοπτικές που απαιτούνται  προκειμένου να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης, αφού διαθέτει το μεγαλύτερο Brandname στον κόσμο, εκείνο της Αρχαίας Ολυμπίας, αυξάνοντας σημαντικά το τουριστικό της προϊόν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ισχυροποιήσει και την αγροτική  της οικονομία.

Στόχος για το μέλλον της Ηλείας πρέπει να είναι η επέκταση και η αναβάθμιση του τουρισμού αλλά και η διασύνδεσή του, με τον αγροτικό – πρωτογενή τομέα. Για να γίνει αυτό ωστόσο χρειάζονται οι ανάλογες υποδομές.

Οι προτάσειςτης παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» είναι:

  • Η διεκδίκηση της κατασκευής του δρόμου ΠΑΤΡΑ –ΟΛΥΜΠΙΑ –ΤΣΑΚΩΝΑ και του τρένου ΠΑΤΡΑ –ΠΥΡΓΟΣ-  ΚΑΛΑΜΑΤΑ με κύριο στόχο την διάταξη των εμπορευματικών σταθμών με κριτήρια Γεωγραφίας των μεταφορών και όχι πελατειακές σχέσεις .
  • Η δημιουργία Τράπεζας Ενέργειας στα πλαίσια του  θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων,  ώστε να βοηθήσουμε  τις επιχειρήσεις να  ελαχιστοποιήσουν  η να μηδενίσουν  το Ενεργειακό τους κόστος .
  • Η συνεργασία με τις πολύ επιτυχημένες οικονομικά και αναπτυξιακά Συνεταιριστικές Τράπεζες Επιμελητηρίων , ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία Συνεταιριστικής Τράπεζας στην ΗΛΕΙΑ για την βοήθεια ανάπτυξης νέων Καινοτομικών Επιχειρηματικών δράσεων.  Στόχος η έμπρακτη στήριξη των νέων Επιχειρηματιών και Επιστημόνων της Περιοχής μας .
  • Η άμεση οργάνωση και ολοκληρωμένη λειτουργία γραφείου διασύνδεσης των Επιχειρήσεων με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τόνωσης της ρευστότητας (Νέο  ΤΑΝΕΟ , ΕΤΕΑΝ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κ.α ) , ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των Ηλείων αλλά και να αυξηθεί ο δείκτης προσελκυσιμότητας νέων Επενδύσεων στον Οικονομικό και Γεωγραφικό χώρο του Νομού. Προτεραιότητα στην υποστήριξη αιτημάτων μικροπιστώσεων του νέου ΕΤΕΑΝ,ώστε να αξιοποιηθεί ο νέος θεσμός που λειτουργεί στην χώρα μας ,για υπέρβαση προσωρινών δυσκολιών από τοπικούς Επιχειρηματίες .
  • Δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο,  με συνεχή σεμινάρια από Ειδικούς, για τους Επιχειρηματίες (ιδιαίτερα νέους),  ώστε να εξοπλιστούν με γνώσεις και εργαλεία ανταπόκρισης στις προκλήσεις της νέας εποχής Επιχειρηματικότητας που διανύουμε. Στόχος είναι η δημιουργία σταθερής Σχολής Επιχειρηματικότητας στην Ηλεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος