FOLLOW US: facebook twitter

Επιτυχία γένους θηλυκού: Οι τρεις πρώτες των Πανελλαδικών από τα ΓΕΛ Βαρθολομιού, Ανδραβίδας και Πελοπίου

Ημερομηνία: 30-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Η Σοφία Πατσού από το ΓΕΛ Βαρθολομιού ήταν η μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία

Οι φετινές εξετάσεις αποδείχθηκαν δύσκολη υπόθεση για τους περισσότερους. Οι μαθητές με βαθμολογίες πάνω από τα 18.000 μόρια δεν ξεπερνούν τους 40 στην Ηλεία και ο αριθμός αυτών που ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια ίσως μετριέται στα δάχτυλα τους ενός χεριού.

Η κορυφή στην Ηλεία, φέτος είναι γένος θηλυκού. Οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν από μαθήτριες των σχολείων των κωμοπόλεων. Βαρθολομιό, Ανδραβίδα και Πελόπιο καυχώνται για τις τρεις πρώτες στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Οι μαθήτριες που άγγιξαν το άριστα, μιλούν για την επιτυχία τους…

Η Σοφία Πατσού από το ΓΕΛ Βαρθολομιού, ήταν η μαθήτρια που κατέγραψε την πιο υψηλή βαθμολογία στην Ηλεία, στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στην θετική κατεύθυνση και ιδιαίτερα στα δύσκολα μαθήματα έδειξε τη σιγουριά αλλά και το πραγματικό αποτέλεσμα των κόπων της τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία σεζόν στην Γ’ Λυκείου. Η Σοφία έγραψε 20 !!! στη Φυσική, 19,5 !!! στα Μαθηματικά και 19,9 στη Χημεία, βαθμοί που απογείωσαν την επίδοσή της που δεν μπόρεσε να επηρεάσει ιδιαίτερα η βαθμολογία στην Έκθεση. Με 19.168 είναι η πρώτη των πρώτων στο νομό.

Στόχος της όμως μας είπε η ΣΜΑ, η Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας. Μια επιλογή που η βαθμολογία της, εξασφαλίζει… “Είναι όνειρο ζωής, αυτή η σχολή, κάτι που θέλω να κάνω από πολύ μικρή” μας σχολίασε. “Η χρονιά πέρασε με πολύ άγχος, πολύ πίεση, πολύ διάβασμα. Το γεγονός ότι πήγαινα στίβο για τα αγωνίσματα δύο φορές την εβδομάδα, μου έδινε μια διέξοδο σε όλο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς μου που δεν με πίεσαν σε καμία στιγμή στην προσπάθειά μου και με στήριξαν, καθώς και στους καθηγητές μου” σημείωσε η Σοφία Πατσού.

Ο Κάμπος της Ηλείας έδωσε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία. Η Κωνσταντίνα Γκιάφη από την Ανδραβίδα συγκέντρωσε με την επίδοσή της 19.131 μόρια.

“Η Θεία Πρόνοια που με βοήθησε καταλυτικά, οι δύο γονείς μου και φιλόλογοι, ο Γεράσιμος Γκιάφης και η Αναστασία Γάττα, που με επένδυσαν πνευματικά και ηθικά, οι αφανείς αλλά σπουδαίοι δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων της Ανδραβίδας, καθώς και ο συνεχής αγώνας μου, υπήρξαν οι συντελεστές της επιτυχίας μου. Σας ευχαριστώ όλους!. Ωστόσο η χαρμόσυνη αναγγελία των βαθμών μου ήρθε με την ταυτόχρονη απόρριψη πολλών συμμαθητών μου στην Ελλάδα, κάποιες φορές άδικη. Επίσης τα παιδιά που αγωνίστηκαν αλλά δεν δικαιώθηκαν μέσα από το άτεγκτο αυτό σύστημα, αξίζουν συγχαρητήρια και να γνωρίζουν ότι η ευτυχία δεν είναι αριθμοί και νούμερα αλλά μια συνεχής προσπάθεια ψυχικής κατάθεσης” ανέφερε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Γκιάφη.

Όπως αποκάλυψε η χαμογελαστή Κωνσταντίνα, στερήθηκε πολλά σε αυτή τη διαδρομή για την επιτυχία, ήταν δύσκολα, αλλά επέδειξε ψυχραιμία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υποστηρικτές και συνοδοιπόροι της οι γονείς και η αδερφή της, μαζί με το συγγενικό της περιβάλλον και τους καθηγητές της στο σχολείο. Τα θέματα που κλήθηκαν οι μαθητές φέτος να απαντήσουν, τα χαρακτήρισε ίσως τα πιο απαιτητικά των τελευταίων ετών. Όμως τα κατάφερε και πλέον στοχεύει στη Νομική ή στην ΣΑΣ Νομική και λίγα απομένουν για να περάσει το κατώφλι της πανεπιστημιακής σχολής που επιθυμεί.

Η Δήμητρα Φωτεινού από το ΓΕΛ Πελοπίου συγκέντρωσε 19.126 μόρια στη θετική κατεύθυνση. Χαμογελά γιατί με τη βαθμολογία της, μπορεί να εξασφαλίσει, να καθορίσει το μέλλον της.

“Είμαι παραπάνω από ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, γιατί βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται. Είμαι στην κατεύθυνση θετικών σπουδών. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.Χρειάζεται επιμονή και συνεχής προσπάθεια και προφανώς οι θυσίες είναι αναπόφευκτες. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές και την οικογένειά μου για τη στήριξη και τη βοήθεια τους, που ήταν πολύτιμη και εύχομαι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά” ανέφερε η Δήμητρα Φωτεινού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος