FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία: Έσπασαν τα τηλέφωνα οι απατεώνες με τα τροχαία

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε μπαράζ τηλεφωνημάτων σε ανυποψίαστους πολίτες επιδίδονταν όλο το Σαββατοκύριακο αλλά και μέχρι χθες οι επιτήδιοι που επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα, χρησιμοποιώντας το σενάριο του συγγενικού προσώπου που έχει εμπλακεί σε κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.

Δεκάδες πολίτες δέχθηκαν κλήσεις στην περιοχή του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Ωλένας, από το Σάββατο έως και την Κυριακή αργά το βράδυ.

Πολλές περιπτώσεις αναφέρθηκαν στην Αστυνομία, ενώ αρκετές άλλες δεν αναφέρθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καταγγελία πως κάποιος πολίτης έπεσε θύμα των απατεώνων πλην της μιας περίπτωσης την περασμένη Παρασκευή στην Αμαλιάδα.

Ωστόσο έστω και η μια “επιτυχία” των απατεώνων τους ενθαρύνει στην προσπάθειά τους να “βγάλουν” εύκολο χρήμα σε βάρος των συμπολιτών μας.

Ιδιαίτερα χθες σε αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες υπήρξε ενημέρωση πως οι επιτήδειοι “χτύπησαν” πολλές φορές, χωρίς όμως επιτυχία. Οι πολίτες ανέφεραν το περιστατικό που αντιμετώπισαν, λέγοντας πως στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο μιλούσε αρχικά ένα παιδάκι πιθανοτατα κορίτσι που έκλαιγε και μετά κάποιος άλλος που εξηγούσε ότι είχε συμβεί ατύχημα σε συγγενικό πρόσωπο του καλούντος και έπρεπε να δώσει κάποια χρήματα προκειμένου να μην συλληφθεί ή μπλέξει νομικά…

Συγκινήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες

Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τηλεφωνικά τα θύματά τους οι δράστες, βασίζεται στην έντονη συγκινησιακή φόρτιση που μπορεί να προκαλέσουν. Ιδιαίτερα όταν απευθύνονται σε ηλικιωμένα άτομα, τέτοιες συγκινήσεις και εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη επιβάρυνση του οργανισμού, ακόμα και σε ανακοπή λόγω σοκ. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που μας μετέφεραν πολίτες, πως σε μία οικογένεια δύο ηλικιωμένες γυναίκες μέσα στην ίδια εβδομάδα δέχθηκαν τηλεφώνημα με το γνωστό σενάριο, με αποτέλεσμα η μια να οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αρρυθμίες…

Οι Αρχές σε κάθε περίπτωση ενημερώνουν τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε καμία κίνηση πριν επικοινωνήσουν με τη Αστυνομία ή με τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα συγγενικά τους πρόσωπα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος