FOLLOW US: facebook twitter

Ζωντάνεψε ο εφιάλτης: Στο ΜΟΔ Πύργου η δίκη του 47χρονου από την Πάτρα που βίαζε την κόρη του και άλλα παιδιά

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:

Οι τραγικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του 47χρονου «βασανιστή» τους, αναβίωσαν χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου για εφτά θύματα από την Πάτρα. Ανάμεσά τους και η τότε 16χρονη κόρη του κατηγορουμένου η οποία βρέθηκε απέναντι από τον πατέρα της για να περιγράψει στο δικαστήριο τα όσα εφιαλτικά έζησε. Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας όταν είχε αποκαλυφθεί πριν από ενάμιση χρόνο. Αργά το βράδυ, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αναμενόταν η απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά την πολύωρη και επίπονη διαδικασία κλήθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας να αναφέρουν όσα γνωρίζουν, ενώ οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες για τα εφτά θύματα που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, τρία εκ των οποίων ακόμα και σήμερα είναι ανήλικα. Η μοναδική μάρτυρας υπεράσπισης που κλήθηκε στο Δικαστήριο ήταν η μητέρα του κατηγορουμένου, η οποία και δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο και πρότεινε την ενοχή του σχεδόν για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάρυναν. Ο 47χρονος κατηγορείτο για βιασμό με απειλή, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση από ανιόντα σε κατιόντα ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη, όχι όμως τα 18 έτη, κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια από οικείο κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού, παράσυρση ανηλίκων να γίνουν μάρτυρες συνουσίας κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιους έτους, χρησιμοποιώντας απειλές είχε εξαναγκάσει σε συνουσία κατ΄ εξακολούθηση την  κόρη του και μια ακόμη ημεδαπή,  που είχαν ηλικία τότε (2015) 16 και 14 ετών, αντίστοιχα, ενώ είχε ασελγήσει και σε βάρος ενός 18χρονου (το έτος 2015)  αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποιώντας προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να προσελκύσει με χρήση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και άλλα ανήλικα άτομα. Ο 46χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Το Φεβρουάριο του 2014 κατηγορήθηκε για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου αλλά αθωώθηκε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος