FOLLOW US: facebook twitter

Ζουράρις: Δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξω αριστερή κυβέρνηση

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Ιδέα δεν έχω», απάντησε ο Κώστας Ζουράρις ερωτηθείς από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αν η κυβερνητική συμμαχία θα παραμείνει αρραγής, λίγα λεπτά προτού ο Πάνος Καμμένος δεσμευτεί για διενέργεια δημοψηφίσματος ή εκλογών για την κύρωση της συμφωνίας.

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι έχει από το 2001 που ζητεί δημοψήφισμα και εξηγεί «για ποιο λόγο οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο ‘Μακεδονία’».

Είπε μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι η σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» του «γυρνά τα άντερα» και δεν πρόκειται να την ψηφίσει.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «δεν πέφτει έτσι μία κυβέρνηση.

Διότι, για να πέσει πρέπει να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης» και τόνισε ότι «βεβαίως έχει πιθανότητα να εξαντλήσει τη θητεία της η κυβέρνηση», τονίζοντας ότι «εγώ, που είμαι αριστερός, δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση».

«Δεν είναι ασύμβατο να διαφωνώ ριζικά με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ούτε με μία συγκεκριμένη πράξη να ικανοποιήσω την Νέα Δημοκρατία», είπε απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να ρίξει την κυβέρνηση.

Κληθείς να απαντήσει στο αν μπορεί να συμπορευτεί με μια κυβέρνηση που διαφωνεί, είπε «εντελώς», αφού «ως προς τα θέματα της α, β πολιτικής έχω κάποια άποψη, στο θέμα του Σκοπιανού μου γυρνάν τα άντερα».

Σχετικά με την πολιτική φθορά που προκαλεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες το Σκοπιανό και την πιθανότητα να μην είναι το κόμμα στην επόμενη Βουλή, σχολίασε ότι, «κάτι τρέχει στα γύφτικα αν δεν είμαστε στη Βουλή» και είπε πως «το ουσιώδες είναι το όνομα, διότι η συγκεκριμένη συμφωνία του Τσίπρα με τους Σκοπιανούς είναι καλή, υπό τις παρούσες συνθήκες της χρεοκοπημένης Ελλάδας».

Πηγή: aftodioikisi.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος