FOLLOW US: facebook twitter

Ζητούν αλλαγές για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία: 03-02-2017 | Συντάκτης:

dasikoi_olympia2

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες, με ομόφωνη απόφασή του, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας εκφράζονται το σύνολο του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού της περιοχής και το οποίο υπογράφουν ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ Πανάγος Πανταλάκος και όλα τα μέλη του τονίζοντας τα εξής:

«Αποτελεί γενική διαπίστωση ότι η κύρωση των δασικών χαρτών είναι το  εργαλείο προστασίας του δασικού μας πλούτου που θα οδηγήσει στο δρόμο για την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών μας μέσω της κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού.

Ως εκ τούτου επικροτούμε  την προσπάθεια για την προστασία του δασικού μας πλούτου, αλλά θεωρούμε ότι αυτό  πρέπει να εφαρμόζεται πάντα  σε συνάρτηση με την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων του δήμου μας, αφού αυτοί είναι εκείνοι  που κρατούν τα χωριά μας ζωντανά και δεν έχουν ερημώσει εντελώς.

Με την υπ΄ αρίθμ. 1/2017 Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και εκφράζοντας το σύνολο του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού της περιοχής μας

Ζητούμε την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης στους παρακάτω τομείς:

 

  • Να μην χρησιμοποιηθούν ως βάση για τον καθαρισμό της χρήσης γης και τον χαρακτηρισμό ως γεωργικές ή δασικές εκτάσεις  οι χάρτες του

Οι πολλές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην μορφολογία του εδάφους  επιβάλλουν  να ληφθούν υπόψη μόνο  οι χάρτες του 1975 σε συνάρτηση με  το υπόβαθρο του ΟΣΔΕ.

  • Την αποδέσμευση των δασικών χαρτών από την διαδικασία χορήγησης επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι επιδοτήσεις και περιουσίες.
  • Την εξάμηνη τουλάχιστον  παράταση της προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων από τους ενδιαφερόμενους καθότι  η αναζήτηση των στοιχείων ( τίτλοι ιδιοκτησίας, διοικητικές πράξεις, τοπογραφικά  κτλ)  είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν μπορεί  να έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Μαρτίου.
  • Τον υπολογισμό του κόστους ανά αιτούντα και όχι ανά αγροτικό τεμάχιο και σε περιπτώσεις δικαίωσης των αντιρρήσεων να γίνεται η επιστροφή του καταβληθέντος τέλους αχρεωστήτως ή σε άλλη περίπτωση   αυτό να καταβάλεται μετά την εξέταση της αντίρρησης και εφόσον ο αιτών δεν δικαιωθεί, πάντα με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής.
  • Οι ιδιοκτησίες που έχουν παραχωρηθεί από το κράτος στους ιδιοκτήτες τους με διανομές (κληροτεμάχια) σήμερα απεικονίζονται στους δασικούς χάρτες με δασικό χαρακτηρισμό. Κρίνεται θεωρούμε αναγκαίο να εξαιρεθούν στο σύνολο τους με ενέργειες όχι των ιδιοκτητών αλλά της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών χωρίς κατάθεση αντίρρησης.
  • Τέλος θεωρούμε ότι οι ιεροί ναοί- νεκροταφεία που απεικονίζονται στους δασικούς χάρτες με δασικό χαρακτηρισμό άμεσα και συνοπτικά πρέπει να αποχαρακτηριστούν χωρίς κατάθεση αντίρρησης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος