FOLLOW US: facebook twitter

Ζαχάρω: Πυροβολούν τα άγρια πτηνά

Ημερομηνία: 13-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Βρέθηκε τραυματισμένος άγριος μπούφος στη Ζαχάρω

Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο των πυροβολισμών άγριων πτηνών στην Ηλεία. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εθελοντικής Οργάνωσης Ρόμμελ Ηρακλής Ματρώζος το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί εφτά περιστατικά, κυρίως με μπούφους που βρέθηκαν τραυματισμένοι από σκάγια. Αν και πρόκειται για ωφέλιμα άγρια πτηνά, δυστυχώς βρίσκονται στο στόχαστρο από κάποιους.

Ο κ. Ματρώζος πρόσφατα την περασμένη Πέμπτη δέχθηκε κλήση από τον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο που εντόπισε έναν τραυματισμένο μπούφο στην περιοχή.

Πήραμε το τραυματισμένο πτηνό και το μεταφέραμε στο κτηνιατρείο του κ. Καλογερόπουλου, αντιπροέδρου τις Εθελοντικής Οργάνωσης Ρόμμελ. Μετά από την επιμελή φροντίδα και περίθαλψη του αποφασίσαμε να πάει στην Αίγινα στο Ε.Κ.Π.ΑΖ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο αριστερό φτερό. Θα μείνει εκεί για ανάρρωση με την φροντίδα τις ομάδας του ΕΚΠΑΖ” ανέφερε ο κ. Ματρώζος.

Ο πρόεδρος του Ρόμμελ τόνισε πως λόγω των επανειλημμένων κρουσμάτων πυροβολημένων άγριων πτηνών στο νομό μας, κάνουμε έκκληση σε κάθε συμπολίτη μας που έχει όπλο να μην πυροβολεί τα αρπακτικά πτηνά. Τα πτηνά αυτά δεν είναι προς βρώση, δεν αρμόζει στην παιδεία μας εν έτει 2017.

Πρέπει να δείχνουμε κατανόηση, διότι με τις φωτιές, πλημμύρες, κλπ το οικοσύστημα του νομού μας έχει διαφοροποιηθεί ως προς τις συνθήκες και έχει επηρεαστεί η συμπεριφορά και την κατοικία των αρπακτικών πτηνών, στην προσπάθεια τους για την επιβίωση.

Ίσως να ενοχλούν κάποιους, όμως πρέπει να επισημάνουμε την μεγάλη ωφελιμότητα αυτών τον πτηνών μιας και τρέφονται με τρωκτικά και φίδια. Κάθε μείωση του πληθυσμού των αρπαχτικών πτηνών διαταράσσει την ισορροπία του οικοσυστήματος στο νομό μας” δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος τις Εθελοντικής Οργάνωσης Ρόμμελ Ηρακλής Ματρώζος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος