FOLLOW US: facebook twitter

Ζέστες και μπόρες φέρνουν περονόσπορο στην πατάτα: Όψιμες πατατοφυτείες σε ευαίσθητο στάδιο και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 17-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η συγκομιδή της πατάτας τελείωσε στις πρώιμες φυτεύσεις της Μεσσηνίας, ενώ στις πρώιμες περιοχές της Αχαΐας ξεκίνησε από τις 10 Μαΐου. Σε όλες τις περιοχές της Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης υπάρχουν όψιμες πατατοφυτείες σε στάδιο ευαίσθητο στις προσβολές από τον περονόσπορο, αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Αχαΐας.

Η βαθμιαία άνοδος των θερμοκρασιών σε συνδυασμό με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις επιτρέπει τη δημιουργία ιδιαίτερα ευνοϊκών συνθηκών για νέες προσβολές και για την ανάπτυξή του παθογόνου.

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλες τις περιοχές να συνεχιστούν οι εφαρμογές προστασίας από την ασθένεια. Ιδιαίτερα στις πατατοκαλλιέργειες που έχουν ήδη εμφανιστεί κηλίδες, να εφαρμόζονται μικρά μεσοδιαστήματα εφαρμογής και οι υψηλότερες συνιστώμενες από την  ετικέτα δόσεις  κατάλληλου φυτοπροστατευτικού. Η προστασία για τον περονόσπορο πρέπει να είναι κυρίως προληπτική. Όπου απαιτείται, να ληφθεί υπόψη η ανάγκη κάλυψης και του νέου φυλλώματος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος