FOLLOW US: facebook twitter

Ζάεφ: Δυνατή η λύση έως τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο

Ημερομηνία: 17-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία της χώρας του που διαρκεί εδώ και δεκαετίες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Τσίπρα- Ζάεφ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες για τη λύση στο Μακεδονικό.

Νωρίτερα, ο ο Ζόραν Ζάεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως «Η Μακεδονία και η Ελλάδα ενισχύουν τη φιλία τους. Με τον κ. Τσίπρα πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών και στις δύο χώρες».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

Македонија и Грција го зајакнуваат пријателството. Со премиерот Ципрас веруваме дека можеме да најдеме решение кое го штити достоинството на граѓаните во двете држави. 17 мај 2018, Софија

Gepostet von Zoran Zaev am Donnerstag, 17. Mai 2018

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος