FOLLOW US: facebook twitter

«Εφηβεία και γονείς» με την Τένια Μακρή: Το Σάββατο στον Πύργο ομιλία σε εκδήλωση του Συλλόγου «Πύργος Όλοι μαζί» στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 09-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την γνωστή ψυχολόγο και σύμβουλο σχέσεων Τένια Μακρή, υποδέχεται το Σάββατο στον Πύργο, στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας,  στις 7 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «Πύργος όλοι μαζί», σε εκδήλωση – διάλεξη που διοργανώνει με αφορμή την Γιορτή της γυναίκας. Το θέμα της ομιλίας της κ. Τένιας Μακρή είναι άκρως ενδιαφέρον, «Έφηβοι και γονείς» και αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο, κυρίως γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία, καθώς θα έχει πολύ χρήσιμες συμβουλές να τους δώσει για το πώς θα διαχειριστούν αυτήν την δύσκολη ηλικία των παιδιών τους.

Η κ. Μακρή θα μας πει τι είναι η εφηβεία και συγκεκριμένα ο έφηβος και ο κόσμος του, θα αναλύσει τις σχέσεις τους με τους γονείς τους και  με το κοινωνικό περιβάλλον του, θα μιλήσει για τις ιδιαιτερότητες μιας πράγματι «εκρηκτικής» ηλικίας, το πώς εμείς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον έφηβο που θεωρεί ότι οι μεγάλοι δεν τον καταλαβαίνουν.  Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Σύλλογος έχει ως προσκεκλημένη του την κ. Τένια Μακρή, η οποία είχε μιλήσει ξανά στον Πύργο και παρουσιάσει το 2016 το βιβλίο της για την απιστία, γεμίζοντας στην κυριολεξία το συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας.

Η Τένια Μακρή ζει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο όπου προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια στην οικογένεια για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των συζύγων, με τα παιδιά και με κάθε μέλος χωριστά. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική, και είναι κάτοχος M.Sc. στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.

Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας των ατόμων με αναπηρία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χρήση βοηθημάτων κατά των αρχιτεκτονικών εμποδίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας από άτομα με αναπηρία και εργάστηκε σε αυτό το αντικείμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρύτρια του τμήματος επαγγελματικής αποκατάστασης στους Η/Υ στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Η κ. Μακρή έγινε δημοφιλής από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικές εκπομπές ενώ έχει γράψει μέχρι σήμερα οχτώ βιβλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος