FOLLOW US: facebook twitter

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη στο βιβλιοπωλείο Κορκολής: Με ούτι και Κρητικά τραγούδια μας σύστησε την «Αμαλία»!

Ημερομηνία: 22-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Όταν μιλάμε για τον Σπύρο Πετρουλάκη, σίγουρα δεν περιμένουμε μια απλή, κλασική παρουσίαση βιβλίου, αλλά μια μικρή γιορτή με Κρητικό χρώμα! Το ίδιο συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Κορκολής στον Πύργο, όπου ο γνωστός συγγραφέας, μουσικός και συνθέτης  υποδέχθηκε το κοινό στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Αμαλία», με ούτι και Κρητικά τραγούδια και  κάλεσε τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητικών Ηλείας να πιούν ρακές! Σύστησε στο κοινό την  μικρή του κόρη Ειρήνη που μαζί με την Ραφαέλα Τόκα από τον Πλάτανο, τραγούδησαν τα «Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι» και το ριζίτικο «Για δεν περβόλι όμορφο», μια  ευχάριστη έκπληξη για όλον τον κόσμο που κατέκλυσε το χώρο του βιβλιοπωλείου και πέρασε ένα ευχάριστο βραδάκι.

Για τον συγγραφέα μίλησαν η φιλόλογος με καταγωγή από τα Μακρίσια Αναστασία Δημακοπούλου και η τελειόφοιτος Ευρωπαϊκών Σπουδών Ελένη Αυγερινοπούλου, ενώ η εκδήλωση άνοιξε με ένα καλωσόρισμα από την ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου κα Δώρα Κορκολή και τον πρόεδρο των Κρητικών Ηλείας Αντώνη Χατζηδάκη, ενώ για το βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, μίλησε και ο ίδιος ο συγγραφέας, με μια μοναδική αμεσότητα.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης ανέφερε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στον Πύργο, την πρώτη φορά είχε παρουσιάσει το βιβλίο του «Η Παναγία της Φωτιάς», έχει γνωστούς αλλά και φίλους καλούς εδώ όπως τον Σύλλογο Κρητών  Ν. Ηλείας,  το βιβλιοπωλείο Κορκολής τους οποίους και ευχαρίστησε.

Ο συγγραφέας αναφερόμενος στο βιβλίο του τόνισε ότι « Το βιβλίο αυτό το αγάπησα πάρα πολύ και το τελείωσα μέσα σε 20 μέρες.  Συνήθως κάνω 3-4 μήνες να ολοκληρώσω ένα βιβλίο εφόσον έχω συλλέξει όλα τα στοιχεία.  Όμως στην προκειμένη περίπτωση, με ε είχε συνεπάρει τόσο πολύ η γραφή της «Αμαλίας»  που το τελείωσα αμέσως, πέρασαν 24ωρα που δεν κοιμήθηκα, δεν είδα τα παιδιά μου γιατί είχα μπει μέσα στο βιβλίο, έγινα όλοι οι ήρωές μου όπως κάνω συνήθως, γίνομαι τα πάντα για να μπορέσω ν τους αποδώσω, . Είναι δύσκολο να το φέρεις εις πέρας με την μαεστρία που ήθελα ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά μπορώ να πω ότι  έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.»

Ο κ. Πετρουλάκης μας είπε ακόμα ότι  εμπνεύστηκε την ιδέα του βιβλίου από την αδελφή της γιαγιάς του, η οποία έχει το χάρισμα να προβλέπει γεγονότα, ενώ η «Αμαλία» είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές προεκτάσεις, ξεκινάει από 35 χρόνια πριν και φτάνει στο σήμερα, αλλά οι δυο αυτές ιστορίες τυλίγονται μεταξύ τους και ο αναγνώστης καλείται να τις ξετυλίξει , να βρει το σωστό δρόμο και να φτάσει στο τέλος.

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για την υπόθεση του έργου τονίζει ότι αναφέρεται σε έναν serial killer που εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη. Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου. Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή…

35 χρόνια πριν στην ορεινή Κορινθία: Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά. Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα. Το δάσος, που ως τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει. Τώρα τρέχει. Για να σωθεί…»

Μετά την παρουσίαση, ο Σπύρος Πετρουλάκης υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του και φωτογραφήθηκε με όσους φίλους αναγνώστες του το ζήτησαν, ενώ με πολλούς είχε και κατ΄ιδίαν συνομιλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος