FOLLOW US: facebook twitter

Ευφυής γεωργία και στην Ηλεία!: 600 νέοι σταθμοί του gaiasense θα αυξήσουν την καλυπτόμενη έκταση σε 2 εκατ. στρέμματα

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στην Ηλεία,  με την δημιουργία 600 νέων σταθμών του gaiasense για νέες καλλιέργειες, πρόκειται να επεκταθεί το πρόγραμμα της λεγόμενης ευφυούς γεωργίας που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα  στην 27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Agrotica 2018.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε εισαγωγή στην ευφυή γεωργία και το πώς αυτή υποστηρίζει τους παραγωγούς στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη διαχείριση της παραγωγής τους, με σκοπό την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της παραγωγής, τη μείωση του κόστους παραγωγής και των επιπτώσεων της γεωργίας στο περιβάλλον, που τελικά οδηγούν στη βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Επίσης, περιεγράφηκε ο τρόπος με τον οποίο η ευφυής γεωργία εφαρμόζεται στην Ελλάδα μέσω του συστήματος gaiasense, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αγροτικού τομέα παράγοντες που καθιστούν την ευφυή γεωργία ως την ιδανική λύση για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Οι καινοτόμες υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας προσεγγίζουν ολιστικά την παραγωγική διαδικασία μέσα στο χωράφι. Μετρούν με ακρίβεια τις ανάγκες της καλλιέργειας ανά πάσα χρονική στιγμή, παρακολουθούν τις εφαρμογές του παραγωγού στο χωράφι και του παρέχουν επιστημονικές συμβουλές ακριβείας, προσαρμοσμένες ακριβώς στις ιδιαίτερες ανάγκες του χωραφιού του.

Πλάνο επέκτασης του gaiasense για νέες καλλιέργειες

Το πλάνο επέκτασης για το 2018 αφορά την εγκατάσταση επιπλέον 600 σταθμών, που θα επιτρέψουν την αύξηση της καλυπτόμενης έκτασης σε 2 εκατ. στρέμματα 17 διαφορετικών καλλιεργειών σε 15 έως 20 νέες περιοχές, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το 8% της καλλιεργήσιμης γης στην Ελλάδα. Οι νέες αυτές εφαρμογές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και την περιοχή της Αμαλιάδας, όπου θα εφαρμοστεί η ευφυής γεωργία για την ελιά.

Η προσέγγιση ευφυούς γεωργίας μπορεί να γίνει προσιτή σε κάθε αγρότη, καθώς αυτός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε κόστος σχετίζεται με την απόκτηση, την εγκατάσταση και τη συντήρηση εξοπλισμού και επιβαρύνεται μόνο με μία μικρή ετήσια συνδρομή για τις υπηρεσίες που αυτός επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μάλιστα, έγινε ζωντανή επίδειξη των εφαρμογών, μεταξύ των οποίων η εφαρμογή διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και οι εφαρμογές για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που αποτελούν την εργαλειοθήκη του γεωπόνου ευφυούς γεωργίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος