FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 19-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το Σάββατο στον πεζόδρομο από εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ και ενημέρωση για το αλκοόλ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  συμμετέχει στην 11Η  Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που οργανώνεται  από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,  σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο  21 Οκτωβρίου 2017 και στις  τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας. Στην ΠΕ Ηλείας θα γίνει στον κεντρικό πεζόδρομο της Αμαλιάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει και φέτος  στην  προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων όσον αφορά την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ, με σκοπό την προώθηση υγιών συμπεριφορών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας.

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί πανευρωπαϊκά μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι. Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ  θα ενθαρρύνουν τους νέους να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος