FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στον Πύργο & στην Αρχ. Ολυμπία: Πλούσιο το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Ημερομηνία: 23-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Dj set απόψε στο Πάρκο ΣΠΚ, λαϊκή περιήγηση αύριο στην Καστόρχη & μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Φλόκα

Ένα πιο ηλεκτρονικό event έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο πάρκο ΣΠΚ από τις 8:00 μμ. Τέσσερις djs από την περιοχή μας, έχοντας διαγράψει μεγάλη πορεία ο καθένας και με αρκετά χρόνια πίσω από τα decks, θα μας μυήσουν σε πιο ηλεκτρονικούς δρόμους και είναι βέβαιο ότι θα μας παρασύρουν σε πολύ χορό!

Οι διοργανωτές, Collectiva Artenativa, Πλανώδειο, Μικρή Ακαδημία και ΗλειοΤέχνες, φιλοδοξούν το event αυτό να αποτελέσει έναυσμα για κανονική επαναχρήση του πάρκου από το κοινό, και γι’ αυτό επέλεξαν και φέτος ο χώρος αυτός να φιλοξενήσει μία από τις μουσικές εκδηλώσεις. Συνδιοργανωτές όλων των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στον Πύργο είναι ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Δήμου Πύργου.

Λίγα λόγια για τους djs:

Johnny Kintz

To πάθος του του dj/παραγωγού Johnny Kintz για την ηλεκτρονική μουσική τον έχει αναγάγει, από τα 90’s που ξεκίνησε να παίζει στην underground σκηνή, σε έναν έμπειρο dj ο οποίος πλέον πειραματίζεται με psy/prog/tech ήχους.

Tony Dope

20 χρόνια πίσω από τα decks σε Ελλάδα και Αγγλία! Ο Tony Dope δίνει το ρυθμό στο πάρκο ΣΠΚ και εμείς χορεύουμε ασταμάτητα drum ‘n bass!

Daio

Ο dj Daio μετράει τουλάχιστον μια 15ετία πίσω από τα decks κι εμφανίσεις σε πολλά underground events. Χωρίς φωτό, βίντεο, links, το μεγάλο μυστήριο της βραδιάς.. δεν έχετε παρά να έρθετε στο πάρκο ΣΠΚ για να τον απολαύσετε! Θα μας παιξει hip hop και breaks, λέει!

Βασίλης Αρβανιτόπουλος

Ο Dj Βασίλης Αρβανιτόπουλος (Bilion) παίζει μουσική από το 1986, όπου τα 15 από τα 31 αυτά χρόνια είναι καθαρά επαγγελματικά. Τα είδη του κυρίως είναι Progressive House σε συνδυασμό με Deep & Tech House Εlectronica Melodic Techno. Έχει παίξει στον Best FM αναμετάδοση της Αθήνας, στον Klick Fm, στον Diaulo1, στον 92.5 FM και σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά Cafe, Disco, Club, Εvent σε Πύργο, Κατάκολο, Αμαλιάδα, Ολυμπία και Κρέστενα από το 1988 μέχρι και σήμερα. Έχει παίξει επίσης και στο AppleRadio.gr και στο Midnight express – ιντερνετικό ράδιο στο Μεξικό.

Κυριακή 24 Ιουνίου

Περιήγηση σε έντεχνους & λαϊκούς δρόμους στον πεζόδρομο της Καστόρχη

Οι Ηρακλής Φάμελος, Νάσια Χατζηλαζαρίδου και Πάνος Χατζηλαζαρίδης δε χρειάζονται συστάσεις στο κοινό της περιοχής μας (κι όχι μόνο).. Μας καλούν σε μια μουσική περιήγηση σε έντεχνους, παραδοσιακούς και λαϊκούς δρόμους, την Κυριακή 24 Ιουνίου, από τις 8:30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Καστόρχη (απέναντι από το Gotham Coffee, Drinks And Games). Και κάπως έτσι ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στον Πύργο… με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στην Αρχαία Ολυμπία

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Θέατρο Φλόκα

Μια ιδιαίτερη βραδιά επιφυλάσσει η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 9:30μ.μ., στο Θέατρο Φλόκα, με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της Γιορτής στην Ηλεία. Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση, που περιλαμβάνει κλασικό μπαλλέτο και σύγχρονο χορό από τις μαθήτριες της Σχολής Χορού Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου και συναυλία με το Γιώργο Λαγογιάννη και τους Granites.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι: Collectiva Artenativa, Πλανώδειο, Μικρή Ακαδημία, Σχολή  Χορού Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος πρέπει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Αρχ. Ολυμπία και έτσι φέτος, 2η συνεχή χρονιά διοργάνωσης της Γιορτής στην Ολυμπία, καταφέρνουμε να παρουσιάσουμε κάτι τόσο ξεχωριστό στο κοινό.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Α΄ μέρος – Κλασικό Μπαλλέτο: Εγωιστής Γίγαντας
Ο εγωιστής γίγαντας ήταν λυπημένος. Ένιωθε μοναξιά. Δεν έπρεπε να διώξει τα παιδιά από τον κήπο του. Τώρα ο κήπος ήταν έρημος. Ευχόταν ο χρόνος να γυρνούσε πίσω. Ευχόταν με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Ευχόταν οι καρδιές των παιδιών γεμάτες αγάπη να γέμιζαν ξανά τον κήπο με γέλια και χαρές. Είχε μετανιώσει. Με τις φωνές και τον θυμό του τα παιδιά έφυγαν από τον κήπο. Η μεγάλη πόρτα έκλεισε πίσω τους. Έμειναν οι ψηλοί τοίχοι να κλείνουν έξω τη χαρά και την αγάπη. Σιγά σιγά τα πουλιά σώπασαν, τα λουλούδια μαράθηκαν και τα φύλλα έπεσαν. Η μοναξιά και η παγωνιά απλώθηκαν παντού. Τώρα μόνο χιόνι και ερημιά ήταν στον κήπο αλλά και στην καρδιά του γίγαντα. Όμως η δύναμη της ευχής άνοιξε τις πόρτες ξανά. Τα παιδιά γύρισαν και μαζί γύρισε η αγάπη και η χαρά. Ο εγωιστής γίγαντας κατάλαβε. Τίποτα μα τίποτα δεν αξίζει όσο η αγάπη και πάνω από όλα η αγάπη των παιδιών που όλα τα συγχωρεί.

Β΄ μέρος – Modern dance theater – Contemporary
Βασισμένο στην ιστορία «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Η σύγχρονη Αλίκη πέφτει με το ασανσέρ στην κουνελότρυπα που με τη σειρά της την οδηγεί να αντιμετωπίσει τους φόβους της. Η μοναξιά, η φιλία, η προδοσία, ο εγωισμός μεταμορφώνονται σε εικόνες από το γνωστό παραμύθι. Μεταμορφώνονται σε γάτο, λαγό, καπελά, κάμπια, βασίλισσα της ντάμας, τραπουλόχαρτα, τριαντάφυλλο, πάρτι του τσαγιού και στήνουν στην Αλίκη μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες ώσπου η λευκή βασίλισσα με τους στρατιώτες της νικούν τους φόβους και στέλνουν την Αλίκη πίσω στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

Μουσικό Πρόγραμμα Έντεχνο / Ροκ:
Γιώργος Λαγογιάννης

Ο Γιώργος Λαγογιάννης είναι 20 ετών και ασχολείται με την μουσική πολλά χρόνια χωρίς να έχει φοιτήσει σε ωδείο. Ξεκίνησε να μαθαίνει αρμόνιο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την  κιθάρα και το τραγούδι. Από τότε δεν υπάρχει μέρα που να μην έχει παίξει κιθάρα ή τραγουδήσει. Πέρα όμως από την μουσική έχει ασχοληθεί και με το θέατρο και συγκεκριμένα συμμετείχε σε παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Πύργου από το 2011 μέχρι και το 2015. Έχει βρει την αγάπη του στα ελληνικά και κυρίως «έντεχνα» τραγούδια και στο «Νέο κύμα». «Είναι τραγούδια πολύ παρεξηγημένα θεωρώ στην εποχή μας. Και εγώ τα θεωρώ τραγούδια που δεν σε κάνουν να ξεχνιέσαι αλλά να θυμάσαι αυτά που έχεις ζήσει και να ζεις με αυτά γιατί είναι κομμάτι σου», μας εκμυστηρεύεται.

Τhe Granites

Οι Granites, με νέα ενισχυμένη σύνθεση, έρχονται να φρεσκάρουν το μουσικό τοπίο με νέους/παλιούς ήχους, με τραγούδια από την κλασική Rock δισκογραφία που όλοι μας έχουμε μεγαλώσει και αγαπήσει. Ελάτε μαζί μας για ένα ταξίδι στις ρίζες του Rock και θα δούμε μαζί για ποιο λόγο έχει μείνει στα αφτιά μας αληθινό και αναλλοίωτο για τόσα και τόσα χρόνια. All aboard.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος