FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2018 στην Ηλεία: Μεγάλη τετραήμερη μουσική γιορτή στον Πύργο

Ημερομηνία: 25-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Μια μεγάλη τετραήμερη μουσική γιορτή σε πολλές γειτονιές και διάφορα σημεία της πόλης του Πύργου, είχε την ευκαιρία να απολαύσει πολύς κόσμος,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της  Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2018 στην Ηλεία που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη από τους Κρουνούς, ένα μικρό χωριουδάκι του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων στο χώρο της Πολυπολιτισμικής Γωνιάς «Κολωνάκι» παρέα με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πολιτισμός και Ευημερία». Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε την Πέμπτη το βράδυ ο Πύργος , με διοργανωτές  τους–Collectiva Artenativa, Πλανώδειο, Μικρή Ακαδημία και ΗλειοΤέχνες- και την συνδιοργάνωση του δήμου και του Δημοτικού  Οργανισμού  Πολιτισμού.

Στο «Bistro Ο Πύργος», έγινε η ζωντανή αναμετάδοης της τελετής έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στο Μουσείο μαστίχας της Χίου και εν συνεχεία οι κανταδόροι, μέλη της Μικτής Χορωδίας Πύργου,  τραγούδησαν όπως κάνουν κάθε χρόνο, καντάδες στα στενά της πόλης! Ο κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια να τους ακούσει και να σιγοτραγούδήσει μαζί τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τους ακολούθησαν στην μελωδική τους βόλτα!  Παράλληλα στον υπαίθριο χώρο δίπλα από τον Απόλλωνα, έδωσε μια εξαιρετική παράσταση Το κουαρτέτο «Πολίτικη πνοή» , ακολούθησε η νεοσύστατη μπάντα Harmic από μαθητές λυκείων της περιοχής και οι «Three and the KompoBand» που μας ήρθαν από την Αμαλιάδα στον Πύργο για την πρώτη τους ροκ εμφάνιση στο Πυργιώτικο κοινό. Παράλληλα έγιναν παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης από την Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ», παιχνίδι  με το μουσικό φράχτη από το Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Γιώργος Αγαλιανός& τον blacksmitherΚωσταςΔιονυσοπουλος και υπήρχε έκθεση χειροποίητων δημιουργιών από τους ΗλειοΤέχνες – Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν.Ηλείας.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε ένα ταξίδι στις ρίζες του ροκ στο Τεχνοδρόμιο από ροκ μουσικές μπάντες, τους Granites, τους VillaGarage και την «Ελεύθερη Πτώση» ενώ μαθήτριες της  «DanceLifestepsAcademy» πήραν μέρος στην όμορφη βραδιά, με εντυπωσιακές χορογραφίες από την δασκάλα τους Μαρία Πολίτη.

Το Σάββατο το βράδυ γνωστοί dj ένωσαν τις μουσικές τους στο πάρκο ΣΠΚ όπου στο ρυθμό της μουσικής λικνίστηκαν σε ένα ξέφρενο πάρτι, κυρίως νεολαίοι της πόλης του Πύργου που λατρεύουν τη μουσική και πέρασαν ένα υπέροχο βράδυ με δυνατές μουσικές!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής ολοκληρώθηκε με τις χθεσινές εκδηλώσεις σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος