FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκά προγράμματα 1,9 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

3,5 εκ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των 18 προγραμμάτων της Περιφέρειας

Πόροι 3,5 εκ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση των σχετικών προτάσεων που εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. Οι 8 προτάσεις, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, είχαν υποβληθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας πριν τη λύση της, τα οποία στη συνέχεια περιήλθαν στην Περιφέρεια ως διάδοχο φορέα, οι 7 είχαν υποβληθεί από την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, ενώ 3 έχουν ήδη ξεκινήσει, η υλοποίηση των οποίων έχει ανατεθεί στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.

 «Η «Αναπτυξιακή» έφερε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οκτώ  έργα προϋπολογισμού 1.900.000 εκ. Είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής και στοχευμένης δουλειάς που προηγήθηκε στην Εταιρεία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αποτελεσματικό τρόπο που λειτούργησε ως πρόεδρος  ο περιφερειακός σύμβουλος Τρύφων Φωτόπουλος, αλλά και τα στελέχη της Εταιρείας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι, όπως είχε δεσμευτεί, τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν και από τις 3 Περιφερειακές ενότητες, τονίζοντας ότι ήδη η Ηλεία έχει αναλάβει την υλοποίηση των 4 και η Αιτωλοακαρνανία, για πρώτη φορά ανάλαβε υλοποίηση έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος