FOLLOW US: facebook twitter

Ευνοϊκές ρυθμίσεις και σε ζώνες Νatura για εκχερσώσεις δημοσίων εκτάσεων

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκχερσώσεις δημοσίων εκτάσεων και σε ζώνες Natura προβλέπει το νομοσχέδιο για προστατευόμενες περιοχές που βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι μόνοι περιορισμοί είναι να μην έχει εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την περιοχή και η επίμαχη έκταση να αξιοποιείται μόνον σε αγροτοκτηνοτροφικές χρήσεις, όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, διευκρινίζοντας ότι η ρύθμιση γίνεται για λόγους ίσης μεταχείρισης με όσους έχουν εκχερσώσει δασικές εκτάσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Υπενθύμισε ότι η δυνατότητα εξαγοράς έχει θεσπιστεί με τους νόμους 998/1979 και 4280/2014, ενώ η σημερινή κυβέρνηση μείωσε το ποσό της εξαγοράς και θέσπισε την καταβολή του σε δόσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκαν κονδύλια για να προχωρήσουν οι μελέτες σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί αλλά δεν έχουν θεσμοθετηθεί μέτρα, με εξαίρεση την Πάρνηθα και τις Πρέσπες.

Διαβεβαίωσε ότι μέσα στο τρέχον έτος θα προωθηθούν διατάγματα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, τον Ολυμπο, την Παμβώτιδα και το Δέλτα Αξιού – Αλιάκμονα – Λουδία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος