FOLLOW US: facebook twitter

«Ευελπιστούμε η Αμαλιάδα να γίνει η πόλη του ντοκιμαντέρ»

Ημερομηνία: 09-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

xristodoulopoulos-sinantisi-festival

Στο δήμαρχο Ήλιδας τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ κινηματογράφου

Με τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, συναντήθηκε στο γραφείο του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, πολλά εκ των οποίων έχουν ταξιδέψει στη χώρα μας από διάφορες χώρες του εξωτερικού, μίλησαν στο Δήμαρχο για το έργο τους και τον ευχαρίστησαν για την φιλοξενία που τους προσφέρει η Αμαλιάδα.

Επίσης, εξήραν την απόφαση του Δήμου Ήλιδας να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ, προκειμένου αυτό να επεκτείνει τις δράσεις τους και στην Αμαλιάδα. Παράλληλα, ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα εργαστήρια στον Πύργο και την Αμαλιάδα, με ταυτόχρονες προβολές σε Αμαλιάδα, Πύργου, Λεχαινά, Γαστούνη και Πάτρα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ήλιδας αφού συνεχάρη την κριτική επιτροπή για τη δουλειά της, ανέφερε τα εξής: «Στα 19 χρόνια απρόσκοπτης παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα, το Διεθνές Φεστιβάλ όχι μόνο προσφέρει πολλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, αλλά αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργία, ανοίγοντας ορίζοντες στο νου και την προοπτική της νεολαίας. Με την συμμετοχή μας στη φετινή διοργάνωση, ευελπιστούμε να καταστήσουμε την Αμαλιάδα ως πόλη του ντοκιμαντέρ.

Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε και στο μέλλον τέτοιες προσπάθειες. Παραμένουμε στο πλάι του Φεστιβάλ, αρωγοί στο δρόμο των νέων που καλούνται να σταθούν στην πρώτη γραμμή και να ανοίξουν το δρόμο προς την πρωτοπορία, προκειμένου με τη συμμετοχή τους να διαφυλάξουν τις πανανθρώπινες αξίες της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος