FOLLOW US: facebook twitter

Ετοιμάζουν Πρωτομαγιάτικο στεφάνι περ.12 μέτρων!-Την Κυριακή η 6η Ποδηλατική διαδρομή Λεχαινών

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Τα  στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση της 5ης Ποδηλατικής διαδρομής Λεχαινών

 

Την 6η Ποδηλατική διαδρομή Λεχαινών, διοργανώνει ο Εθιμοτοπικός Όμιλος Λεχαινών, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018,  ενόψει της Πρωτομαγιάς, με την συμμετοχή της Αθλητικής Ενωσης Λεχαινών, Φιλαρμονικής Λεχαινών και Ηλειακού Λεχαινών. Στις 10 το πρωί, ξεκινούν όλοι με τα ποδήλατά τους- μικροί και μεγάλοι, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες συμμετέχουν κάθε χρόνο-   από την Πλατεία Αγίου Δημητρίου και κατευθύνονται στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών.

Εκεί θα στολίσουν όλοι μαζί το μεγαλύτερο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι του νομού Ηλείας, με περίμετρο… 12 μέτρα,  που θα κατασκευάσει ο Ομιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών. Γι αυτό το λόγο καλούν όποιον επιθυμεί να φέρει λουλούδια (από τον κήπο ή τον αγρό, για το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Εν τω μεταξύ τα παιδιά θα αναβιώσουν το έθιμο του τρεξίματος της κουλούρας, όπου στο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου Λεχαινών θα διεξαχθούν μετά τον τερματισμό των ποδηλάτων, ομαδικά παιχνίδια για παιδιά  και ένας αγώνας δρόμου με έπαθλο μια… κουλούρα που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές, όπως επιβάλλει το έθιμο! Για  να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι! Το έθιμο της κουλούρας έχει τις ρίζες του στα πολύ παλιά χρόνια και τηρούνταν με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που τηρείται σήμερα. Αναφορά στο έθιμο αυτό κάνει ο Ανδρέας Καρκαβίτσας στη “Λυγερή”. Σύμφωνα με τον πεζογράφο οι νέοι του κάμπου της Ηλείας, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, συναγωνίζονταν σε αγώνες δρόμου με άλογα, με έπαθλο την κουλούρα.

Η Ποδηλατική Διαδρομή Λεχαινών, αποτελεί για την περιοχή μια μεγάλη γιορτή με πάρα πολλές συμμετοχές, όπου επικρατεί το κέφι και η ζωντάνια. Ο τερματισμός των ποδηλατών, θα γίνει στην πλατεία Αγίου Δημητρίου. Στην επιστροφή θα προσφερθούν παγωτά και θα γίνει κλήρωση στους συμμετέχοντες με δώρο ένα ποδήλατο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος