FOLLOW US: facebook twitter

Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή για τον Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

Ημερομηνία: 09-01-2018 | Συντάκτης:

Την τελική απόφαση για τη «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα που έχουν ήδη προαναγγείλει, αναμενόταν να λάβουν αργά χθες το βράδυ αγρότες και εργαζόμενοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας φορείς από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, συγκεντρώθηκαν για να συντονίσουν την «υποδοχή» στον πρωθυπουργό της χώρας, που θα βρεθεί στην Πάτρα στις 22 Ιανουαρίου για Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτ. Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των συνδικάτων, «… η κυβέρνηση οργανώνει νέα αναπτυξιακή φιέστα στη Δυτική Ελλάδα αυτή τη φορά, στις 20-22 Γενάρη 2018 στην Πάτρα. Όπως έχει ανακοινωθεί, επικεφαλής μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση οργανώνει τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια προτάσσοντας προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου πάνω στα αποκαϊδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα» έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν.

Προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να στρατευτούν και να δείξουν ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου. Την ίδια περίοδο προχωρά στην ψήφιση των 85 προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης, χτυπώντας τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία, την ψήφιση μέτρων ποινικοποίησης και καταστολής των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Παράλληλα διατηρεί ανέπαφα τα αμέτρητα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει στα προηγούμενα μνημόνια και κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης κόλαση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνει η πολιτική τους, δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή και αναμονή. Παίρνουμε την πρωτοβουλία για οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου αγωνιστικής υποδοχής του κυβερνητικού κλιμακίου και του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 22 Γενάρη».

Την ανακοίνωση υπογράφουν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Πάτρας, το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Αχαΐας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος