FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου στον Χ. Σπίρτζη: «Σε νεκρό σημείο, τρία χρόνια μετά, ο δρόμος Πάτρα-Πύργος»

Ημερομηνία: 01-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση για το δρόμο Πάτρα- Πύργος, κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαραταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κουτσούκος. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ολέθρια απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ακυρώσει τη δημοπράτηση του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Το αρμόδιο Υπουργείο κατάτμησε το έργο σε οκτώ εργολαβίες, προκειμένου να εξυπηρετήσει υμετέρους και στη συνέχειαμοίρασε αφειδώς υποσχέσεις για τη σύντομη ολοκλήρωση των επιμέρους δημοπρασιών και την άμεση έναρξη των εργασιών.

Κανένα όμως, από τα χρονοδιαγράμματα που έδωσε ο κ. Σπίρτζης δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, να μην έχει εγκριθεί ο φάκελος μεγάλου έργου από την Ε.Ε. και καμία εργολαβία να μην έχει συμβασιοποιηθεί, ενώ είναι αμφίβολο αν ο μειοδότης των τεσσάρων πρώτων εργολαβιών -ο όμιλος Καλογρίτσα- είναι σε θέση να αναλάβει το έργο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σκοπεύει να παρέμβει διορθωτικά στις μέχρι σήμερα ολέθριες επιλογές της Κυβέρνησής του και τις δικές του, ώστε το έργο να ξεκινήσει και με ποιες ενέργειές;
  2. Με ποιό τρόπο, αν και όταν το έργο ξεκινήσει, θα επιτύχει την ολοκλήρωσή του και σε ποιό χρονοδιάγραμμα;

O ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος