FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου σε Υπουργό Παιδείας: Διεκδικεί λύσεις για ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στα σχολεία

Ημερομηνία: 09-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση προς τον  Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στα σχολεία του Νομού, τονίζοντας ότι απαιτούν άμεσες λύσεις και σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τους. Στο κείμενο της ερώτησης τους, επισημαίνει:

«Ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στα σχολεία της Ηλείας παραμένουν οξυμένα, παρά την αντίθετη εικόνα που καλλιεργεί η Κυβέρνηση.

Για μια ακόμα χρονιά ο αγιασμός έγινε σε λυόμενα, όπως στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα, στο 1ο Λύκειο Πύργου, στο Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού κ.λπ., ενώ σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα της στέγασης αντιμετωπίστηκε είτε με απογευματινό ωράριο, όπως στη Γαστούνη,είτε με συστέγαση, όπως στη Φιγαλεία.

Οι ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές, όπως είναι η Ανδρίτσαινα, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ανδρίτσαιναςπου διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση του σχολείου τους.

Εντάσεις, επίσης, δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις λόγω κατάργησης σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων, με χαρακτηριστική περίπτωση την κατάληψη στο 1ο και 4ο Λύκειο Πύργου, ενώ ανησυχίες εκφράστηκαν και για την υποβάθμιση των άλλων σχολείων, όπως π.χ. το Λύκειο του Βουνάργου.

Παράλληλα, και παρά τις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης παραμένουν άλυτα ακόμα ορισμένα προβλήματα μεταφοράς μαθητών τα οποία έχουν,εκτός των άλλων, και ένα ευρύτερο χαρακτήρα όταν αφορούν μαθητές των Ειδικών Σχολείων.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή οι λύσεις που απαιτούνταιχρειάζονται είτε άμεση παρέμβαση, είτε σχεδιασμό και υλοποίηση σε βάθος χρόνουπροκειμένου να μην ταλανίζονται από τα προβλήματα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς επίσηςπροκειμένου να μην μεταφέρεται το πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, πολύ δε περισσότερο με τρόπο που να τις διχάζει.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πως εξελίσσεται το πρόγραμμα για νέες σχολικές στέγες, εκεί που απαιτούνται και ποιο το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του;

Πως αντιμετωπίζει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση να ανταποκρίνεται με πληρότητα και ποιότητα στις ανάγκες των μαθητών;

Τι έχει πράξει ή τι προτίθεται να πράξει, ώστε να αντιμετωπισθούν τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά από κλείσιμο σχολείων και μεταφορά, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων;

Παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής και των άμεσα ενδιαφερόμενων να κατατεθούν και τα σχετικά έγγραφα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος