FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου στον Υπουργό Οικονομικών: Υπερβολική η επιβάρυνση των πολιτών από τις προμήθειες των τραπεζών

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ερώτηση  προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος με θέμα:

«Υπερβολική έως και δεκαπλάσια η επιβάρυνση των πολιτών που προσέρχονται στις τράπεζες  για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων».

Ειδικότερα ο κ. Κουτσούκος αναφέρει:

«Με ανακοίνωση μου στις 19-7-2017 είχα επισημάνει πως με τις αποφάσεις σας θα προκύψει πρόσθετη επιβάρυνση για χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις τράπεζες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, καθώς πλέον το κόστος της συναλλαγής θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες και όχι το Υπουργείο Οικονομικών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Δυστυχώς, η εξοικονόμηση των 10 εκατ. € για το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ μετατρέπονται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση για τους ήδη υπερφορολογημένους πολίτες, οι οποίοι καλούνται πλέον να πληρώσουν «φόρο στο φόρο».

Είναι χαρακτηριστικό για το πολλαπλάσιο της επιβάρυνσης χιλιάδων πολιτών ότι οι τράπεζες εισπράττουν προμήθεια 1€ ή 1,5€ για μια συναλλαγή που κοστολογείται στο 0,145€ με βάση την απόφαση Αριθμ. Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ 1107473 ΕΞ 2017 (ΦΕΚ Β’ 2435/17-7-2017).

Δηλαδή οι τράπεζες χρεώνουν δεκαπλάσιο τους φορολογούμενους από ότι το Υπουργείο Οικονομικών για την αντίστοιχη συναλλαγή.

Είναι φανερό, πώς το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του για εξοικονόμηση δαπανών αγνόησε τους φορολογούμενους πολίτες και δεν διαπραγματεύτηκε ούτε καν το ίδιο τιμολόγιο στην περίπτωση που αυτοί προσέρχονται στην τράπεζα, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αυθαιρετούν σε βάρος των πολιτών .

Συμβαίνει δε, η επιβάρυνση αυτή να αφορά πολύ μεγάλο ποσοστό των συναλλασσομένων, καθώς είτε δεν έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές συναλλαγές, είτε στερούνται αντίστοιχων τραπεζικών προϊόντων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι πρόκειται να πράξει, ώστε να διορθώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν και επιφέρουν πρόσθετο κόστος στους ήδη υπερφορολογημένους  πολίτες;»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος