FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Σαλτάρη – Μπαλαούρα στους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού για την προστασία του πρώην εργοστασίου Ξυστρή

Ημερομηνία: 15-11-2016 | Συντάκτης:

saltari

«Προστασία του πρώην Εργοστασίου Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας»

Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της  βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα την προστασία του πρώην Εργοστασίου Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας και ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

mpalaouras

Στην ερώτηση αναφέρεται η   απόφαση της 24ης Οκτωβρίου 2016 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου με θέμα «Κατεδάφιση κτιριακών τμημάτων του πρώην Εργοστασίου Ξυστρή», η οποία προκάλεσε αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων και πολιτών της τοπικής κοινωνίας.  Την μη έγκριση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  της κατεδάφισης  και την απόφασή της μέλη της να επισκεφθούν τον υπό κρίση χώρο προκειμένου να έχουν ιδίαν αντίληψη για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν.

Οι βουλευτές ρωτούν τους Υπουργούς εάν έχει υπάρξει απόφαση για τον χαρακτηρισμό του παλιού εργοστασίου «Ξυστρή» ως διατηρητέος βιομηχανικός χώρος ή οποιουδήποτε άλλου είδους πολιτιστικός χώρος και εάν όχι αν προτίθενται να προχωρήσουν σε τέτοιο χαρακτηρισμό ή με ποιόν άλλον τρόπο προτίθενται να συνδράμουν στην ολοκληρωμένη προστασία και ανάδειξη του χώρου και του ακινήτου. Ρωτούν επίσης ποιος ακριβώς είναι ο πολεοδομικός χαρακτηρισμός του ακινήτου.

Επίσης αναφορά γίνεται στην ερώτηση στην Πράξη «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης “Υψικάμινος” και των Υποέργων: Θεματικό Πάρκο “Ξυστρής” και Πράσινη Διαδρομή Πόλης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και ρωτούν σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται και τι περιλαμβάνει, τι προβλέπει για τις εναπομείνασες εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Ξυστρή και σύμφωνα με ποιον σχετικό σχεδιασμό αποφασίστηκε η κατεδάφιση από τον Δήμο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος