FOLLOW US: facebook twitter

Εργατικό Κέντρο και Εμποροϋπάλληλοι χθες στο Λάτσειο: Θετικοί στην μεταστέγαση του ΙΚΑ στο Μανωλοπούλειο

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-ergatiko-emporoupalliloi

Η στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Πύργου, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής επίσκεψης στο Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νίκου Ορφανού, του αντιπροέδρου Παναγιώτη Σταθά και της προέδρου των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρύσας Ζούπη.

Ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανό και εξέφρασε την στήριξη που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στην μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο χώρο του Μανωλοπούλειου.

Όσον αφορά το οικόπεδο που έχει το ΙΚΑ ο Δήμαρχος είπε ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του ΙΚΑ, αν μπορεί να το αξιοποιήσει ή αν θέλει να εκμεταλλευτεί την προσφορά του Δήμου.

Τέλος ο κ. Λιατσής δήλωσε, ότι θα είναι αρωγός  στην προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου και θα καλύπτει εκείνο που οι εργαζόμενοι της πόλης μας θέλουν, δηλαδή να βοηθήσει προς την κατεύθυνση, που εκείνοι αποφασίζουν, ότι πρέπει να κινηθεί το όλο θέμα.

 Ο κ. Ορφανός από την πλευρά του εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου προς το ΙΚΑ. «Ήταν ένα παλιό αίτημα του Εργατικού Κέντρου προς την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το ΙΚΑ θα εξοικονομήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό που δίνει για ενοίκιο» είπε και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς εκείνους που θέλουν το ΙΚΑ στην ανατολική πλευρά της πόλης όπου υπάρχει και οικόπεδο τονίζοντας ότι τα οικονομικά του Ιδρύματος δεν επιτρέπουν την ανοικοδόμηση ενός καινούργιου κτιρίου 4.000τμ.

Ο κ. Σταθάς δήλωσε ότι συμφωνεί και χαιρετίζει την απόφαση του Δημάρχου για την εν λόγω παραχώρηση και επισήμανε πως στα 43 χρόνια που είναι συνδικαλιστής η προσφορά αυτή για την στέγαση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ από τον Δήμαρχο, αποτελεί για τον ίδιο ευχάριστη έκπληξη. Μάλιστα ανέφερε πως θα είναι πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των ασθενών να πηγαίνουν σε ένα μόνο κτίριο και πως η μετακίνησή τους θα είναι πιο εύκολη διότι πολύ κοντά βρίσκεται και το ΚΤΕΛ.  Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Η κ. Ζούπη ανέφερε ότι υπάρχει το Μανωλοπούλειο το οποίο μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, τις υπηρεσίες του ΚΕΠΑ και τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Συμφωνεί και χαίρεται με την πρωτοβουλία του Δημάρχου ενώ ανέφερε ότι οι πολιτικές αντιπαλότητες θα πρέπει να παραμεριστούν για το συμφέρον των εργαζομένων.

Όσον αφορά το οικόπεδο, η κα Ζούπη είπε, ότι το ΙΚΑ θα δαπανήσει πολλά χρήματα για να φτιαχτεί ένα καινούριο κτίριο, ενώ ο Δήμαρχος από την συζήτηση που είχαν, δεν τους έδωσε την εντύπωση να μην θέλει να ανεγερθεί το κτίριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος