FOLLOW US: facebook twitter

Εργαστήρι Ζωγραφικής, ξανά!: Σε λειτουργία από το Σεπτέμβριο στα Χαλικιάτικα

Ημερομηνία: 05-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Κική Κολοβέρου (kkoloverou@yahoo.gr)

Και ναι, το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου Πύργου, από το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν δεκάδες δημότες, μικροί και μεγάλοι, μαθαίνοντας και δημιουργώντας ξεχωριστά έργα τέχνης, θα λειτουργήσει και πάλι από το Σεπτέμβριο! Αυτό ανακοίνωσαν χθες, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, η δημοτική υπάλληλος και ζωγράφος Αδαμαντία Τσακανίκα και ο Αρχιτέκτονας του δήμου Άρης Φιλιππόπουλος από το νέο χώρο που έχει ενοικιαστεί στα Χαλικιάτικα.

Οι εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης του χώρου έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου έτσι ώστε από Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν και οι εγγραφές όσων ενδιαφέρονται να διδαχτούν την τέχνη της ζωγραφικής.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο κτίριο που νοικιάσαμε από τη Μητρόπολη Ηλείας και διπλά ευχαριστημένος που βρήκαμε το υλικό του Εργαστηρίου Ζωγραφικής που στοιχειοθετεί ένα από τα κομμάτια του πολιτισμού μας» είπε ο κ. Λιατσής και ανακοίνωσε πως «η ίδια παρέα του τότε, ο Άρης Φιλιππόπουλος και η Αδαμαντία Τσακανίκα, θα στήσουν και πάλι το Εργαστήρι, επαναλαμβάνοντας το εγχείρημα με μια πιο προοδευτική ματιά από το παρελθόν».

«Η τέχνη διαχρονικά είναι συστατικό της ζωής της κοινωνίας και σήμερα εδώ σε ένα λιτό και απέριττο χώρο, άρχισε να χτυπά η καρδιά της κοινωνίας και της τέχνης» ανέφερε ο κ. Φιλιππόπουλος ενώ η κ. Τσακανίκα, εξέφρασε την συγκίνηση της που βρέθηκε μετά από πολύ καιρό ξανά στο Εργαστήρι Ζωγραφικής, δίπλα στα έργα παλιών μαθητών της. «Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημότες που αγαπούν τη ζωγραφική και την τέχνη γενικότερα να καταθέσουν τη ψυχή τους και τους εαυτούς τους και να δώσουν ότι καλύτερο έχουν συμμετέχοντας στο εργαστήρι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος