FOLLOW US: facebook twitter

Εργασίες συντήρησης και επισκευής από το Δήμο Πύργου στις σχολικές μονάδες

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:

Βελτιώνονται και αλλάζουν όψη τα σχολεία 

Ελαιοχρωματισμός στις αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Πύργου.

Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Πύργου ανέλαβε ενεργά πλέον ρόλο στη συντήρηση των σχολικών μονάδων. Με τη συμβολή του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας, που προσλήφθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την οργανωτικότητα  και διαχείριση της υπηρεσίας, τα σχολεία του Δήμου αποκτούν νέα όψη.

Αλλαγή περίφραξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Αρκετά από τα αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων για συντήρηση, αποκατάσταση, καθαρισμό και ευπρεπισμό των μονάδων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ άλλα εξελίσσονται και θα συνεχίσουν ακόμα και τις μέρες των εορτών, που τα σχολεία θα είναι κλειστά και θα προσφέρονται για ταχύτερες εργασίες λόγω απουσίας των μαθητών.

Συντήρηση και βάψιμο στα κάγκελα του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Το νοικοκύρεμα των μονάδων, οι εργασίες αποκατάστασης των περιφράξεων, οι συντηρήσεις στην τοιχοποιία από την υγρασία και τη χρήση των κτηρίων, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά, εξωτερικά και στα κάγκελα, αποκαταστάσεις ξυλουργικών, σιδηρουργικών, υδραυλικών και ηλεκτρολογικών φθορών, εκτιμήθηκαν και ανά περίπτωση προγραμματίστηκαν να εκτελεστούν ή ήδη ολοκληρώθηκαν.

Εργασίες συντήρησης και στο Δημοτικό Σχολείο Βουνάργου.

Συνεργεία εξειδικευμένων εργατών συστήθηκαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία όλων των  Δημοτικών Ενοτήτων, υπό την οργάνωση και εποπτεία της Διεύθυνσης Παιδείας και την καθοδήγηση και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Εκτελούνται στο Δήμο οργανωμένα εργασίες σε όλα σχεδόν τα σχολεία και η ικανοποίηση των Διευθυντών είναι διάχυτη. Μάλιστα όπως δήλωσαν, οι σχολικές μονάδες απαιτούσαν αρκετά έργα συντήρησης και βελτίωσης, τα περισσότερα από τα οποία ανέλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου με τα αποτελέσματα να είναι ήδη φανερά. Χρήσιμη σε ορισμένες μονάδες είναι και η βοήθεια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συνέβαλλαν στην προμήθεια υλικών, κατανοώντας τον τεράστιο αγώνα που γίνεται και την ανάγκη να αξιοποιηθεί στο έπακρο, η παρουσία στο Δήμο εργατών κάθε ειδικότητας.

Βάψιμο στα κάγκελα της περιφραξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Από την πλευρά της η κα Σοφία Ζάγκλη Διευθύντρια Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου  δήλωσε την πλήρη ικανοποίησή της για την οργάνωση των συνεργείων, την ταχύτητα ανταπόκρισης στα αιτήματα των Διευθυντών των Σχολείων και την ποιότητα της προσφερόμενης εργασίας. «Η παρουσία του Δήμου στα σχολεία είναι όχι μόνο εμφανής αλλά επικρατούσα πλέον σε κάθε εργασία απαραίτητη για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ευπρέπειας των μονάδων.

Ελαιοχρωματισμός στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Η συμβολή όλων των Αντιδημάρχων και των Διευθύνσεων του Δήμου είναι καταλυτική για το εγχείρημα, που επιχειρείται  και απέδωσε γρήγορα καρπούς. Η ανταπόκριση του Δήμου είναι προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των σχολείων. Ακόμα και αιτήματα σε επίπεδο σύνταξης μελετών –όπως η πρόταση ένταξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στην κατηγορία των Πράσινων Σχολείων- δρομολογήθηκε και  εκπονείται. Από την αρχή ήταν επιτυχής η οργάνωση τόσον και διαφορετικών ομάδων εργασίας προς κάθε κατεύθυνση και ανάγκη των σχολικών μονάδων».

«Η προσπάθεια θα διαρκέσει μέχρι να λυθεί και το πιο μικρό πρόβλημα των σχολείων του Δήμου μας» επισήμανε ο Δήμαρχος κ. Λιατσής.

Ο Δήμαρχος Πύργου εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια θα διαρκέσει μέχρι να λυθεί και το πιο μικρό πρόβλημα των σχολείων του Δήμου μας και ότι προσωπικά σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των εργασιών. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην πάρα πολύ καλή σχέση που υπάρχει με τον Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ζέβλα, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα που φτάνουν μέχρι και την πιο μικρή Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος