FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΣΗ: Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Ηλιόπουλος

Ημερομηνία: 04-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

hliopoulos

Ανοιχτό Γήπεδο

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από σύμβουλος του προέδρου Άρη Κουλούρη, σε θέματα διαιτησίας, ο Γρηγόρης Ηλιόπουλος (φωτο), καθηγητής Διαιτησίας και πρώην μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΗ.

Δε γνωρίζουμε, αν η παραίτησή του έγινε γραπτώς ή προφορικώς. Πάντως έγινε και τη Δευτέρα παρέδωσε και το κινητό που κατείχε όπως κι όλοι οι άλλοι κατέχουν, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, ο Γρηγόρης ενόχλησε υψηλά ισταμένους της ΕΠΣ, με κάτι που έγραψε στο Facebook, το οποίο, κατά δήλωσή του, δεν αναφερόταν σ’ αυτούς. Και πράγματι αυτό διαπιστώσαμε.  Πιθανώς ο Ηλιόπουλος, που ως καθηγητής Διαιτησίας, είναι άριστος γνώστης του Κανονισμού και το έχει αποδείξει στο παρελθόν, να ενοχλήθηκε, επειδή αντικατέστησε το ΔΣ της ΕΠΣΗ από την Επιτροπή Διαιτησίας ή να διαφώνησε με το χειρισμό της Πειθαρχικής για την μεταχείριση του διαιτητή Κούρτη στον αγώνα Χειμαδιό- Εθνικός Αμπελοκάμπου. Ο ίδιος δε θέλησε να μιλήσει επί του θέματος.

Παραπέμπεται στο ΔΣ ο Κούρτης

* Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λεωνίδας Κούρτης παραπέμφθηκε με απόφαση της Πειθαρχικής στο συμβούλιο/ ΕΠΣΗ, λόγω ασάφειας στο Φ.Α. Χειμαδιού- Αμπελοκάμπου και αναντιστοιχίας με την έκθεση του παρατηρητή αγώνα! Δηλαδή άλλα γράφει ο Κούρτης στο ΦΑ, άλλα ο παρατηρητής αγώνα ή διαιτησίας (δε διευκρινίζεται ποιος). Πάντως ο παρατηρητής διαιτησίας καλύπτει πλήρως τον Κούρτη στον οποίο έβαλε βαθμό που δεν επιτρέπει την παραπομπή του!

* ΠΑΝΤΩΣ ο ΚΑΠ είναι σαφής και λέει ότι η Ε.Ε. της διοργανώτριας στέλνει δηλ. παραπέμπει το διαιτητή στην αρμόδια Επιτροπή και επί του προκειμένου στην Επιτροπή Διαιτησίας. Τώρα, πώς γίνεται και η Πειθαρχική τον στέλνει στο συμβούλιο δηλ. στην Εκτελεστική Επιτροπή τούτο είναι απορίας άξιον. Να προσέξουμε, πως η Επιτροπή Διαιτησίας δεν επελήφθη του θέματος. Εκτός κι αν θέλουν να τον «τελειώσουν», οπότε δεν είναι ανάγκη να μεταχειρίζονται δικανικά κόλπα.

Σφυρίγματα

ΣΤΗ Β’ Κατηγορία γίνονται πολλά λάθη. Είναι ένα πρωτάθλημα ανεξέλεγκτο που επαφίεται στην ψυχική δύναμη και αντοχή και αρτιότητα των διαιτητών. Παρά το γεγονός ότι φέτος οι αγώνες στην κατηγορία μειώθηκαν από 16 σε έντεκα και άρα μπορει να γίνεται αξιολόγηση και καλύτερος καταμερισμός των διαιτητών επικρατεί πανικός. Δε γίνεται απ’ όλους. Οι περισσότεροι ρέφερι είναι σωστοί. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις που αμαυρώνουν τη γενική εικόνα.

* ΔΕΝ πρόκειται να σταθούμε στην καταγγελία του Αστέρα Βάρδας. Όμως κι ο ορισμένος διαιτητής μπορεί να είναι ταλέντο, αλλά άπειρος. Στη Β’ Κατηγορία κανένας διαιτητής δεν ελέγχεται. Καμιά Επιτροπή, κανένας σύμβουλος, κανένας παρατηρητής δεν πάει να περάσει το πρωινό του. Έχουν την Α και Α2 οι άνθρωποι, γιατί εκεί έχει αμοιβή. Ας πάρουνε, και καμιά γνωμη από κανέναν άλλο παράγοντα του αγώνα.

* ΣΤΟΝ αγώνα ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΡΒ.- ΠΡΟΟΔΟΣ μόνον η Β’ βοηθός, Ευγενία Δρουβιώτη, στάθηκε στο ύψος της. Και μπράβο της, γιατί κι από άλλους έχουμε πληροφορίες, πως πάει καλά. Ας την προσέξουν.

* ΕΠΙΣΗΣ ο άλλος στον αγώνα ΠΕΛΟΠΙΟ- ΒΡΟΧΙΤΣΑ κράτησε 18 λεπτά καθυστέρηση χωρίς να υπάρχει λόγος, ενώ καταλόγισε γκολ που μπήκε με το χέρι και ευτυχώς έσωσε την κατάσταση ο βοηθός. Έχουμε παρακολουθήσει κι άλλους αγώνες που έχουν γίνει μαντάρα.

* ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Μαρκαντωνάτος, Σταυρόπουλος και οι βοηθοί Ρηγόπουλος, Κωτσόπουλος πήγαν Ζάκυνθο και διαιτήτευσαν τους αγώνες των μικτών του νησιού και τις αντίστοιχες της Αχαΐας.

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην Β’ τοπική

ΦΟΝΤΩΝΕΙ το ενδιαφέρον στη Β’ Κατηγορία. Είμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική και τα αποτελέσματα δε μπορούν να γίνουν οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.  Στον Α’ όμιλο πέντε ομάδες είναι στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς. Εικάζουμε πως ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας, ο Πέλοψ Πελοπίου, θα είναι στην τριάδα. Ο τρίτος δύσκολα θα ξεχωρίσει!

* ΣΤΟ Β’ όμιλο ο Πηνειακός πήρε προβάδισμα με 13 βαθμούς και εξ αρχής θεωρείται φαβορί για την τριάδα, όπως και η ΑΕΚ Πύργου, η οποία προχτές όμως γνώρισε δεύτερη ήττα από το Φίλιππο στην Ανδραβίδα. Δυνατοί είναι και οι Λέοντες Αμαλιάδας.

* ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ με κάποιες μεταγραφικές κινήσεις της ύστατης στιγμής, θεωρούνται σημαντικές: ο γκολκήπερ Χρονόπουλος στον Άφοβο, Αντ. Μουζής (Πελόπιο), Μπενάλντο από Κένταυρο  Μαγούλας στη Ν. Φιγαλεία, Κουτσουράκης από Μυρτιά στον Εθνικό Γερακίου, Τσαρεσιώτης και Βυθούλκας στον Ατρόμητο Βαρβάσαινας, Μικελόπουλος (Αργοναύτης), Ματλής (Φίλιππος).

Π.Κ.Τ.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος