FOLLOW US: facebook twitter

Επιτυχημένο το Θεολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ι.Μητρόπολη Ηλείας: Ομιλητής ο π. Γεώργιος Μεταλληνός

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Από εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε το Θεολογικό Συμπόσιο το οποίο πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, στην φιλόξενη αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Ενώσεως Πύργου.

Την πρωτοβουλία του ενδιαφέροντος αυτού Συμποσίου,  είχε το δραστήριο τοπικό Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, ενώ προσκεκλημένος  ήταν ο κορυφαίος Θεολόγος και χαρισματικός ομιλητής Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Μεταλληνός, πρώην Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ». 

Πριν την ομιλία ψάλθηκαν επίκαιροι ύμνοι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, από μέλη της Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας, υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιοτάτου Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Παπαδημητρίου.

Μετά την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική αυτή διάλεξη, έγιναν ερωτήσεις επί του θέματος στον εκλεκτό ομιλητή π. Γεώργιο Μεταλληνό, παρόντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου,  Ιερέων, Εκπαιδευτικών, καθώς και με την ξεχωριστή παρουσία του Καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Νιάρχου.

Στο τέλος του αξιόλογου αυτού Συμποσίου, έγινε και η βράβευση των δύο Μαθητριών του 2ου ΕΠΑ.Λ Πύργου, της Βασιλικής Αγγελοπούλου Γ΄ Τάξη και της Ρεβέκκας Μώρου Β΄ Τάξη, κατόπιν εισηγήσεως του Θεολόγου του παραπάνω Σχολείου κ. Νικολάου Ζαχαριάδη από τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Βέρρα, για την αξιέπαινη και αξιομίμητη πράξη τους (εύρεση πορτοφολιού με χρήματα και την παράδοση στον απωλέσαντα συμπολίτη μας). Οι  τιμώμενες μαθήτριες απέδειξαν με την ευγενική αυτή πράξη τους,  για μία ακόμη φορά ότι οι διδάσκαλοι και οι καθηγητές τους, δεν κτίζουν πάνω στην άμμο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος