FOLLOW US: facebook twitter

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Δημητρακόπουλος

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ για το 2018. Η ετήσια διοργάνωση επανήλθε μετά από πέντε χρόνια στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας και οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις της αναβάθμισαν αυτομάτως τους αγώνες. Ο αριθμός συμμετοχών ήταν και πάλι σε υψηλά επίπεδα, καθώς πήραν μέρος 73 άνδρες και γυναίκες από διάφορες πόλεις της χώρας. Το πρωτάθλημα τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους πρωταθλητές από την επιτραπέζια αντισφαίριση και άλλα αθλήματα. Στις εξέδρες συγκεντρώθηκαν πολλοί φίλοι των αθλητών και του σπορ, στο οργανωτικό κομμάτι όλα κύλησαν άψογα, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά μεταδόθηκαν ζωντανά στο ίντερνετ με περιγραφή δύο τελικοί του απλού.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες με την υποστήριξη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.
Οι 73 συμμετοχές προήλθαν από 14 σωματεία όλης της χώρας. Αγωνίστηκαν αθλητές από τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καλαμάτα και φυσικά την Αθήνα. Θυμίζουμε ότι οι κλάσεις από 1 έως 5 είναι για τα άτομα σε αμαξίδιο κι εκείνες από την 6 μέχρι την 10 για τους όρθιους. Χρησιμοποιήθηκαν 8 τραπέζια το Σάββατο και 5 την Κυριακή.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τις απονομές και σε εορταστικό τόνο. Την προσπάθεια των παιδιών επιβράβευσαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 στην επιτραπέζια αντισφαίριση Καλλίνικος Κρεάνγκα και Κώστας Παπαγεωργίου. Στο Σ.Ε.Φ. βρέθηκαν επίσης για τις απονομές ο πρώην μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή Νίκος Πολλιάς, ο παλιός «χρυσός» Ολυμπιονίκης με τη Γιουγκοσλαβία στο πόλο και πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας Ντράγκαν Άντριτς και ο πρόεδρος του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου Θωμάς Αρβανιτίδης.

Από τον Αρίωνα Αμαλιάδας έλαβε μέρος ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο οποίος για 9η συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία ΤΤ8.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος