FOLLOW US: facebook twitter

Επιτέλους, εξελίξεις για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 16-11-2016 | Συντάκτης:

nosokomeio-amaliadas-nea-pteriga

Συστάθηκε Επιτροπή Παρακολούθησης και συγκαλείτε για πρώτη φορά την Παρασκευή

– «Θα πιέσουμε για την άμεση ολοκλήρωση του» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος

– «Έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με την προοπτική της ΝΜ Αμαλιάδας» τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλος

Θετικές εξελίξεις, επιτέλους, στην ολοκλήρωση και παράδοση της νέας πτέρυγας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, σηματοδοτεί η σύσταση της Επιτροπής Παρακολούθησης η οποία θα συγκληθεί την Παρασκευή!

Ένα έργο που στοίχησε περισσότερα από 5 εκ. ευρώ, «σέρνεται» δώδεκα ολόκληρα χρόνια, και μάλιστα, εγκαινιάστηκε με δανεικά κρεβάτια και εξοπλισμό, για τις ανάγκες ενός προκλητικού προεκλογικού σόου προ διετίας επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

xristodoulopoulos-xristos2

Σύμφωνα λοιπόν, με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο,  η Επιτροπή Παρακολούθησης συστάθηκε με απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα θα συγκληθεί για πρώτη φορά την προσεχή Παρασκευή. «Στην επιτροπή αυτή όπου και προΐσταμαι, συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Στέφανος Ρουμελιώτης και η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών Αντωνία Σαρακίνη καθώς και ο ανάδοχος εργολάβος. Η σύσταση της Επιτροπής προβλέπεται από τις προγραμματικές συμβάσεις και στόχος της είναι η παρακολούθηση του έργου. Είναι η πρώτη φορά που συστήνεται αυτή η επιτροπή προκειμένου να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται η αποπεράτωση του κτιρίου, τι προβλήματα υπάρχουν και γιατί δεν προχωράει το έργο και πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Πρόκειται για ένα έργο σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή που εκκρεμεί από το 2004. Θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωση του» κατέληξε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας, για την άμεση ολοκλήρωση του, έχει εκφραστεί επανειλημμένα από την ηγεσία του, με πιο πρόσφατη την τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα της Βουλευτού Ηλείας Έφης Σαλτάρη είχε υπενθυμίσει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι «εμείς μόνο θα ανοίγουμε νοσοκομεία» και πως «θέλουμε να είναι κι αυτό ένα από αυτά που θα ανοίξουμε».

diamantopoulos-kostas2

«Επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο «σέρνεται» από το 2004 και πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί. «Για το συγκεκριμένο έργο, έχουν περάσει 12 χρόνια, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, όταν η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, χρειάστηκε έξι χρόνια από τη θεμελίωση της για να κατασκευαστεί! Θεωρούμε θετική την εξέλιξη της ενεργοποίησης της Επιτροπής που προβλέπει η προγραμματική σύμβαση, η οποία και είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της πορείας του έργου. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με την ιστορία ούτε για να κόψουμε καινούργιες κορδέλες. Το συγκεκριμένο έργο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προοπτική της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και τουλάχιστον το έργο του ισογείου μπορεί και επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα» είπε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Η νέα πτέρυγα

Το έργο της Νέας Πτέρυγας, με υπεύθυνο φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αμαλιάδας -νυν Ήλιδας-, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2004 και μετά από 12 χρόνια δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η Α΄ φάση του έργου (προσθήκη διώροφου κτιρίου με υπόγειο, για τη δημιουργία ΤΕΠ, ΜΑΦ και χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων) ήταν προϋπολογισμού 2.771.000 ευρώ με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 244.000 ευρώ και η Β΄ φάση του έργου (Κατασκευή α’ ορόφου στη νέα πτέρυγα για τη δημιουργία ΜΕΘ και Χειρουργείων) προϋπολογισμού 2.356.000 ευρώ με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 464.000 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες  υπηρεσίες ενώ το ανεξάρτητο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που είναι σχεδόν έτοιμο και όπως όλα δείχνουν μπορεί να παραδοθεί άμεσα, θα βοηθήσει ιδιαίτερα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος