FOLLOW US: facebook twitter

Επιστροφή εισφορών υγείας σε 1 εκατ. Συνταξιούχους

Ημερομηνία: 30-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
syntaxiouxoi

Με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου θα επιστραφούν στους συνταξιούχους οι εσφαλμένες παρακρατήσεις εισφορών υγείας. Πρόκειται για μερική έστω αποκατάσταση της ληστρικής επιδρομής των μνημονιακών κυβερνήσεων στις τσέπες των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου αποκαθίσταται η αδικία που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών είναι 1.008.277 σε σύνολο 2,6 εκατ. συνταξιούχων και τα ποσά που θα διανεμηθούν ανέρχονται στα 294.999.492 ευρώΠάντως το Κίνημα Συνταξιούχων διαμαρτύρεται εντόνως γιατί η κυβέρνηση δεν ενέταξε στις επιστροφές και την παρακράτηση της ΕΑΣ (ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) από τον Αύγουστο του 2010 έως τις 30 Ιουνίου 2016.

Οπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος, τα ποσά που θα επιστραφούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των άγριων περικοπών στους συνταξιούχους, οι οποίοι έχασαν λόγω των συνολικών μνημονιακών περικοπών έως και το 70% των εισοδημάτων τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος