FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Ν. Δημάκη στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για Αστυνομικό τμήμα Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ημερομηνία: 13-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κύριοι,

Σχετικά με το Θέμα «Στέγαση του Α.Τ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης» και σύμφωνα με αλληλογραφία που έχω ανταλλάξει τους τελευταίους μήνες με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερώθηκα εγγράφως από την Α.Δ. Ηλείας (06.09.2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 7011/5/239-Β)ότι, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 41 του Προεδρικού Διατάγματος 07/2017 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ 14/09.02.2017 τεύχος Α’, πραγματοποιήθηκε η ίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας- Κυλλήνης με έδρα, την έδρα του ομώνυμου Δήμου, ήτοι την Δ.Ε. Λεχαινών, ως ρητά προβλεπόταν σε αυτές!

Στην συνέχεια με σχετική απόφαση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας καθορίστηκε και η τοπική αρμοδιότητα του ανωτέρω Αστυνομικού Τμήματος ήτοι η διοικητική Περιφέρεια των Δ.Ε. Λεχαινών, Ανδραβίδας, και Κάστρου Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης!

Σε άλλο έγγραφό σας επίσης, από Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης, Τμήμα Κτιριολογικής Υποδομής, 13.06.2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 8039/66746/6-α, με ενημερώνετε ότι, για την υπ’αριθμ. 138/2010 από 24.09.2010 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ανδραβίδας που αφορούσε την παραχώρηση του κτιρίου της “Παλαιάς Εστίας” για στέγαση του “Πολυδύναμου Τμήματος” ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας!

Στο ίδιο έγγραφό σας επίσης με ενημερώνετε ότι, με την υπ’αριθμ. 2537964 από 23.12.2016 “Αποδοχή Δωρεάς Παραχώρησης Χρήσης Ακίνητου (Α.Τ. Λεχαινών)” της Διεύθυνσης Οικονομικών/ΑΕΑ αποφασίστηκε η Στέγαση του Α.Τ. Λεχαινών σε οίκημα του τέως ΟΕΚ που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες της Δ.Ε. Λεχαινών! Και συνεχίζετε λέγοντας…

…Για το εν λόγω Θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτοψίες από αρμόδιους υπάλληλους της υπηρεσίας μας, προς σύνταξη συνολικής οικονομικοτεχνικής μελέτης!

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε άλλο σας έγγραφο, στις 21.06.2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 8039/66746/5-α από κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Διεύθυνσης Οικονομικών, Τμήμα Στέγασης και Υλικού, με ενημερώνετε ότι το καταργηθέν Α.Τ. Ανδραβίδας στεγαζόταν μέχρι 12.06.2017 σε μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως 61 στην Ανδραβίδα, και το νεοϊδρυθέν Α.Τ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως 7, στα Λεχαινά, στο οποίο στεγάζουν το καταργηθέν Α.Τ. Λεχαινών!

Συνεχίζετε λέγοντας… η διεύθυνσή μας, κατόπιν σχετικής πρότασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, και αφού έλαβε υπόψη ότι η έδρα του νεοϊδρυθέντος Α.Τ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα οριζόταν στα Λεχαινά Ηλείας, με την υπ’αριθμ. 1742/17/2537964 από 23.12.2016 απόφασή της, αποδέχθηκε την Δωρεάν παραχώρηση προς χρήση, από τον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, των οικημάτων και αιθουσών του τέως ΟΕΚ, που βρίσκονται στον οικισμό τέως ΟΕΚ στα Λεχαινά, προς τον σκοπό κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του Α.Τ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης!

Στο ίδιο έγγραφό σας καταλήγετε λέγοντας………αναφορικά με την υπ’αριθμ. 138/2010 απόφαση του Δήμου Ανδραβίδας για την Δωρεάν παραχώρηση του ανακαινισθέντος κτιρίου της Παλαιάς Εστίας, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και Γυμν. Μπιλάλη, για την στέγαση του Α.Τ. Ανδραβίδας δεν έχει περιέλθει στην διεύθυνσή μας, η σχετική τεχνική περιγραφή- προϋπολογισμός των απαιτούμενων εργασιών διαμόρφωσης των χώρων, προκειμένου να καταστεί εύχρηστο και λειτουργικό για την στέγαση του προαναφερόμενου Αστυν. Τμήματος, και ως εκ τούτου δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση Δωρεάς του εν λόγω κτιρίου!

Αξίζει τέλος να αναφέρω ότι, σύμφωνα με πληροφόρηση που διαθέτω από αρμόδιους παράγοντες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, είναι εφικτό να τροποποιηθεί το Π.Δ.7/2017  και συγκεκριμένα το άρθρο 41 αυτού, για την διευκόλυνση των διαδικασιών, και μάλιστα αν η Α.Δ. Ηλείας δηλώσει ότι «επιχειρησιακά» δεν υπάρχει διαφορά είτε το Α.Τ Ανδραβίδας- Κυλλήνης στεγαστεί στα Λεχαινά είτε στεγαστεί στην Ανδραβίδα.

Με τον τρόπο αυτόν (και σύμφωνα πάντα με την δήλωση που μου έκαναν αρμόδιοι παράγοντες του αρχηγείου) η αξιολόγηση θα γίνει πλέον με βάση τα οικονομικοτεχνικά δεδομένα και ΜΟΝΟ.

Στην συνέχεια λοιπόν, και συγκεκριμένα πριν από 15 περίπου ημέρες, ήρθαν για αυτοψία αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας σας και σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες μου, αξιολόγησαν ως απολύτως ακατάλληλο και εντελώς ασύμφορο το οίκημα του τέως ΟΕΚ που βρίσκετε όπως είπαμε στις εργατικές κατοικίες της Δ.Ε. Λεχαινών.

Μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη λοιπόν, θεωρώ ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα της στέγασης του Α.Τ Ανδραβίδας- Κυλλήνης στον ήδη υπάρχοντα και διαθέσιμο ανακαινισμένο χώρο της «Παλαιάς εστίας» για τον οποίο άλλωστε υπάρχει έγγραφο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ανδραβίδας από 29.10.2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 83 προς την Α.Δ. Ηλείας με το οποίο δεσμευόταν και συνεχίζει να δεσμεύετε ότι θα καλύψει εις το ακέραιον τις δαπάνες που θα προέκυπταν και βεβαίως θα προκύψουν για την διαμόρφωση (κατασκευή κρατητηρίων, γραφείων κ.τ.λ.) των χώρων του κτιρίου σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που θα υποδείξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με Εκτίμηση

Δημάκης Νικόλαος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος