FOLLOW US: facebook twitter

Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Πολιτιστικού Τουρισμού: “Στηρίζουμε το σύλλογο σπουδαστών Πύργου”

Ημερομηνία: 09-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

epistimonikos-syllogos-mouseiologeias-tei

Μετά τις ανακοινώσεις του «Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου» σχετικά με την άρνηση της διοίκησης ΔΟΕΠΤΜ για την αναγνώριση του Συλλόγου στη συμμετοχή του στο έργο του ΤΕΙ, ο  Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Πολιτιστικού Τουρισμού, ανακοίνωσε την υποστήριξή του  στον Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου για τους παρακάτω λόγους αναφέροντας τα εξής:

«Ως Σύλλογος, που δημιουργηθήκαμε από απόφοιτους, φοιτητές, καθηγητές του τμήματος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Σχεδιασμού Εκθέσεων και κατ’επέκταση του τμήματος σε μετονομασία ΔΟΕΠΤΜ, αφού παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις στο ΤΕΙ και έπειτα από συζητήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους και φυσικά με τον Σύλλογο σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου παρατηρούμε ότι η Διοίκηση του Τμήματος συνεχίζει απροκάλυπτα σε:

-Συνεχείς νομικές ατασθαλίες

-‘Αρνηση σε συλλογικές προσπάθειες φοιτητών για δράσεις

-Εναντίωση σε πρωτοβουλίες των καθηγητών

– Ανυπόστατα Συμβούλια χωρίς την γνώμη φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού

-Παρεμπόδιση επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου

Ο Σύλλογος μας στάθηκε απέναντι στη Διοίκηση του ΔΟΕΠΤΜ όταν επίσης δεχθήκαμε την άρνηση τους για την συμμετοχή μας στο έργο του τμήματος, παρόλο την νομική μας κατοχύρωση στα θέματα του ΤΕΙ.

-Δε μας επέτρεψαν να έχουμε γραφεία στο ΤΕΙ

– Δε μας επέτρεψαν δράσεις μέσα στο χώρο του ΤΕΙ

– Δε μας επέτρεψαν συναντήσεις μέσα στο χώρο του ΤΕΙ

 Ως ΕΣΜΜΠΤ καταφέραμε και τερματίσαμε απρόσκοπτα αυτές τις δυσκολίες, συνεχίζοντας το ρόλο μας. Κατά τη γνώμη μας η Διοίκηση του ΔΟΕΠΤΜ δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο στις πολιτισμικές σπουδές και δεν μπορεί να διευθετήσει επιστημονικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τους κλάδους του πολιτισμού. Η προσπάθεια τους είναι να διαγράψουν από την μνήμη του Πύργου και της Ηλείας τις πολιτισμικές επιστήμες που κατά σειρά ετών προσέφερε πνευματικό και οικονομικό κέρδος, έχοντας δύο τμήματα και όχι ένα. Η δόλια συμπεριφορά τους απέδειξε από την αρχή την προσπάθεια τους να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν το τμήμα με σκοπό την απομάκρυνση του από τον Πύργο, καθώς ένα τμήμα αμιγώς τουριστικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω ανταγωνισμού στην Ηλεία. Με τον Σύλλογο Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση σοβαρών υποθέσεων ώστε να μην επηρεάσουν περισσότερο την ζωή των φοιτητών και βέβαια να μην αλλοιωθεί η ακαδημαϊκή εικόνα της Πόλης. Ευχαριστούμε τις πολιτικές δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφους, συλλόγους, ακόμη και πολίτες από τους οποίους δεχόμαστε την συνεχή συμπαράσταση τους.

Συνεχίζουμε την επιστημονική-εκπαιδευτική μας αποστολή, όπως και τη συσχέτιση του τόπου σπουδών μας με την αντίστοιχη επιστημονική κοινότητα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος