FOLLOW US: facebook twitter

Επιπλέον 45,6 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Ισπανία για το προσφυγικό

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα και την Ισπανία, συνολικού ύψους 45,6 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, στον απόηχο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Ειδικότερα, η Ισπανία θα λάβει 25,6 εκατ. ευρώ ώστε να βελτιώσει τις δομές υποδοχής για αφίξεις στις νότιες ακτές της, καθώς και να βοηθήσει στην αύξηση των επιστροφών. Επίσης, η Κομισιόν ανακοίνωσε, ότι άλλα 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες υποδοχής στην Ελλάδα και κυρίως στη Λέσβο.

Στην περίπτωση της Ελλάδας τα χρήματα προορίζονται επίσης για την προστασία των παιδιών, την εκπαίδευση αλλά και την αποτροπή της βίας.

Στην Ισπανία, που για την περίοδο 2014-2020 έχει ήδη λάβει 692 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό της νέας ενίσχυσης (24,8 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί μέσω του υπουργείου Εργασίας της χώρας σε υπηρεσίες υγείας, φαγητό και διαμονή για τους μετανάστες. Οι 720.000 ευρώ προορίζονται μέσω του υπουργείου Εσωτερικών για τις επιστροφές.

«Η Κομισιόν παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει τα κράτη – μέλη που δέχονται πιέσεις. Στην Ισπανία καταγράφεται αύξηση των αφίξεων από τον περασμένο χρόνο και πρέπει να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας ώστε να βοηθήσουμε στη διαχείριση και την επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν. Και ενώ η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχει συμβάλει καθοριστικά στη μείωση των αφίξεων στην Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να δέχεται αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις, ειδικά στα νησιά», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος