FOLLOW US: facebook twitter

Επιμελητήριο Ηλείας: Διαρκής ενημέρωση-δράση για τους επαγγελματίες του τόπου

Ημερομηνία: 08-12-2017 | Συντάκτης:
Η επίσκεψη του καθηγητή και υπδκτή Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Μουρμουρα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον

Το Επιμελητήριο Ηλείας έδωσε και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μεγάλα θέματα του επιχειρείν

Οι πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις για τα μέλη του ΕΒΕ σοβαρά και εξειδικευμένα προβλήματα των ανθρώπων της αγοράς

Το Επιμελητήριο Ηλείας ήταν πάντοτε η αιχμή του δόρατος στις μεγάλες διεκδικήσεις του Νομού, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, κριτική διάθεση και κυρίως με βιώσιμες προτάσεις. Η αδράνεια σε άλλους τομείς ενεργοποίησε στο ΕΒΕ το αίσθημα ευθύνης να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες. Δεν εφάρμοσε καθιερωμένες πολιτικές με ανούσιες τοποθετήσεις, ούτε και κρύφτηκε όποτε ο Νομός είχε μεγάλα προβλήματα, αλλά ήταν πάντοτε παρόν σε όλα τα κυρίαρχα θέματα του τόπου.

Η αναζήτηση των ασφαλών διόδων επικοινωνίας με τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και η δημιουργική συνάντηση με την επιστημονική κοινότητα, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του. Ο άξονας της οικονομίας, οι παραγωγικοί πόροι, η επιχειρηματικότητα, οι υποδομές και κυρίως η εξωστρέφεια, δεν ήταν απλά τίτλοι παραγράφων σε κάποιο έντυπο πρόγραμμα, αλλά μια διαρκής δράση χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Από την εκδήλωση για την Σιδηρ. γραμμή

Στα πιο επίκαιρα ζητήματα

Τρανή απόδειξη αυτού αποτελεί η πληθώρα των ενημερωτικών εκδηλώσεων, οι συναντήσεις με θεσμικούς φορείς για την παρουσίαση και διεκδίκηση των μεγάλων θεμάτων και κυρίως η καθημερινή επαφή με το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας. Φιλοξένησε στις εκδηλώσεις του ανθρώπους με κύρος στον επιστημονικό κλάδο που αντιπροσωπεύουν, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν με την υποβολή ερωτήσεων αλλά και προτάσεων προς αυτούς. Αυτή η αμεσότητα αποτέλεσε και τη ποιοτική διαφορά σε σχέση με άλλες μορφές διαχείρισης, αφού έδινε τη δυνατότητα σε όλους να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση σημαντικών θεμάτων που τους απασχολούν.

Σημαντική η δράση για τα χρέη και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Φ. Κουρμούση

«Ελατήριο ανάπτυξης…»

Η παρουσία του προέδρου κ. Κώστα Νικολούτσου σε κάθε σημαντικό γεγονός του Νομού, ήταν δείγμα της μόνιμης αγωνίας αλλά και της αγάπης του για το τόπο, αναζητώντας πάντοτε τρόπους που θα αποτελέσουν το ελατήριο της ανάπτυξης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της ασφυκτικής πίεσης που νιώθουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από το φορολογικό καθεστώς και την οικονομική κρίση, με συγκεκριμένες προτάσεις που θα δώσουν το δικαίωμα της επιβίωσης σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Οι προτάσεις δεν είχαν το χαρακτήρα μόνο κάποιων απλών ρυθμίσεων, αλλά και την τεκμηρίωση ουσιαστικών και εφικτών δράσεων. Η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του Νομού είτε στην παραγωγή και την μεταποίηση είτε στον τομέα των υπηρεσιών, αποτελεί βιώσιμη προσέγγιση στο πολυπόθητο θέμα της ανάπτυξης. Μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα βασίζεται στα πλεονεκτήματα της περιοχή μας, στη προστασία των φυσικών πόρων και κυρίως στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος πρόσβασης στην επιχειρηματικότητα με υγιείς συνθήκες για όλους.

Μητράκος και Γαλιατσάτος μίλησαν επίσης στους επιχειρηματίες-μέλη του ΕΒΕ

Χαρακτηριστικές παρεμβάσεις

Ανάμεσα στις πλέον χαρακτηριστικές παρεμβάσεις με συγκεκριμένες ενημερωτικές συγκεντρώσεις περιλαμβάνονται αυτές με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων με κεντρικό ομιλητή το πιο κατάλληλο πρόσωπο τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, και ακόμα.

Η κορυφαία εκδήλωση με πανελλήνιο αντίκτυπο για τον τουρισμό μέσω κρουαζιέρας, η εκδήλωση για την προοπτική του Σιδηροδρόμου στην Ηλεία και ευρύτερα στη Δυτική Πελοπόννησο με όλα τα κορυφαία στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, η εκδήλωση για το οικονομικό περιβάλλον και τα ζητήματα μη εξυπηρετούμενων δανείων με αναλύσεις από του Υπδκτή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Μουρμούρα, καθώς και μια ακόμη για την οικονομική κρίση με τον επίσης Υπδκτή Τράπεζας της Ελλάδος Θ. Μητράκο και τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της ΕΤΕΑΝ Κ. Γαλιατσάτο που αναφέρθηκε σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Και τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα μέρος των σημαντικών πρωτοβουλιών ενημέρωσης που έγιναν στο πλαίσιο της θητείας της σημερινής διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας, που εξακολουθεί να προγραμματίζει και να σχεδιάζει τις επόμενες παρεμβάσεις πάντα με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων των ηλειακών επιχειρήσεων σε αποτελεσματικές δράσεις προβολής και εξωστρέφειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος