FOLLOW US: facebook twitter

Επικίνδυνη φωτιά στα όρια Ηλείας – Αρκαδίας

Ημερομηνία: 10-08-2017 | Συντάκτης:

Σε πυκνό δάσος απειλεί και τους δύο νομούς

Έως αργά το βράδυ μαινόταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στα όρια Ηλείας – Αρκαδίας στον ποταμό Ερύμανθο και στην περιοχή Ελαία Γορτυνίας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην πλειοψηφία τους από την Ηλεία, επιχειρούσαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη σε πρόσβαση περιοχή για να κρατήσουν την φωτιά πίσω από το ποτάμι, την ώρα που οι άνεμοι φυσούσαν προς την πλευρά της Ηλείας απειλώντας το μεγάλο πευκοδάσος της Νεμούτας.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου και τέσσερα αεροσκάφη PZL. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή αλλά και άλλες που βρίσκονταν νωρίτερα σε άλλη πυρκαγιά στο Πανόπουλο. Η απουσία του ελικοπτέρου Ericsson και εδώ εμφανής καθώς θα μπορούσε να τροφοδοτείται με νερό από το ποτάμι και να κάνει βολές ακριβώς δίπλα στο δάσος που καιγόταν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η φωτιά θα έκαιγε όλη τη νύχτα καθώς λόγω των συνθηκών και της μορφολογίας του εδάφους δεν ήταν καθόλου εύκολο το έργο της κατάσβεσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος