FOLLOW US: facebook twitter

Επιδότηση θερμοκηπίων, στάβλων και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων

Ημερομηνία: 03-11-2017 | Συντάκτης:

Έρχεται» ο δεύτερος κύκλος προγραμμάτων του αναπτυξιακού νόμου

Εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να προκηρύξει το νέο δεύτερο κύκλο προγραμμάτων του αναπτυξιακού νόμου (ν.4399/2016) που επιδοτεί θερμοκήπια, στάβλους αλλά και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Στον νέο κύκλο των προκηρύξεων θα ενταχθούν τα τέσσερα προγράμματα και συγκεκριμένα:

α) «Ενίσχυση Μηχανολογικού Εξοπλισμού»

β)«Γενικής Επιχειρηματικότητας»

γ) «Νέες Ανεξάρτητες μμε»

δ) «Επενδύσεις Μείζονος Σημασίας». Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) υπολογίζεται στα 550 εκατ. ευρώ, ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό θα αφορά ενισχύσεις φορολογικής απαλλαγής. «Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ώστε να μπορούν να εντάσσονται και να ενισχύονται από τον αναπτυξιακό νόμο και οι μεγάλες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα οι θερμοκηπιακές», είχε αναφέρει ο Υπουργός κ. Β. Αποστόλου.

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για να υπαχθεί ένα σχέδιο στον νόμο ορίζεται στις 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), στις 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στις 150.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις, στις 250.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις και για cluster, και στις 500.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις.

Το επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να αφορά στους ακόλουθους τομείς:

Α. στον τομέα Φυτικής Παραγωγής: Εκμεταλλεύσεις όλων των τύπων και παραγωγικών συστημάτων φυτικής παραγωγής, όπως συμβατική, πιστοποιημένη – ολοκληρωμένη, βιολογική, κλπ – υπαίθρια, υπό κάλυψη (θερμοκήπια, θάλαμοι καλλιέργειας μανιταριών θερμοκηπιακού τύπου, δικτυοκήπια κ.α.) εκτός από τις μονοετείς καλλιέργειες.

Β. στον τομέα Ζωικής Παραγωγής: Όσον αφορά τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ένας επενδυτής μπορεί να χρηματοδοτηθεί για την ίδρυση και των εκσυγχρονισμό όλων των ειδών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αλλά όχι για την αγορά ζώων.

Μεταποίηση

Μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώτα ενισχύσεων του Ν.4399/2016, επενδυτικά σχέδια του τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, αποκλειστικά στις περιπτώσεις στις οποίες η ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου καθορίζεται με βάση τις επιλέξιμες δαπάνες που προβλεπονται από το νομο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος