FOLLOW US: facebook twitter

Επεισόδια στα Σκόπια για τη συμφωνία [Βίντεο]

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνεχίστηκαν τα σοβαρά επεισόδια έξω από την Βουλή της ΠΓΔΜ και την Κυριακή το βράδυ, με διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την υπογραφή της συμφωνίας να επιχειρούν να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβούλιου, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Περίπου από τις 9 το βράδυ και για τέσσερις ώρες, 3.000 διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και βεγγαλικά στην αστυνομία, η οποία απάντησε με χρήση χημικών. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ 25 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.

Αν και οι συγκεντρώσεις είναι καθημερινές έξω από την Βουλή στα Σκόπια, ωστόσο είναι μικρές, αλλά την Κυριακή είχε συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος.

Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ζάεφ και της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε και στο Μοναστήρι, κυρίως από οπαδούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, με τον πρόεδρο του κόμματος Χρίστιαν Μικόφσι να κάνει λόγο για «μεγάλη προδοσία». «Δεν θα στηρίξουμε την αλλαγή του συντάγματος» διαμηνύει το κόμμα.

Το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στα Σκόπια, που αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από της Κυριακής, καθώς θα λάβουν μέρος ομογενείς οι οποίοι αντιτίθενται σφόδρα στη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων.

https://twitter.com/c1_r4/status/1008503363825274880?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Ftvxs.gr%2Fnews%2Feyropi-eop%2Fepeisodion-synexeia-ekso-apo-tin-boyli-sta-skopia-epixeirithike-efodos-sto-ktirio

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος