FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ Πύργου βγάζουν επαγγελματίες: Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηλείας για τις δεξιότητες των σπουδαστών

Ημερομηνία: 04-05-2018 | Συντάκτης:

Ένα μικρό μόνο μέρος, της δουλειάς που γίνεται στο ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ ΟΑΕΔ στον Πύργο, παρουσίασαν στη διάρκεια κοινής εκδήλωσης με θέμα «Δεξιότητες σπουδαστών ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηλείας την Τετάρτη το απόγευμα, οι διευθυντές των δυο μονάδων.

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΟΑΕΔ κ. Γιάννης Πένταρης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους αποδέχτηκαν την πρόσκληση τους και τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης μέσα από την παρουσίαση ενός μικρού δείγματος δουλειάς που είναι η ταυτότητα τους, είναι να προσελκύσουν περισσότερους σπουδαστές στις σχολές και να αυξήσουν τις θέσεις πρακτικής και Μαθητείας στο Νομό. Στη συνέχεια το λόγο πήραν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θ. Κοτζιάς ,οι οποίοι εξήραν τη δουλειά που γίνεται στις σχολές και το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην τοπική οικονομία.

Ακολούθως ο Διευθυντής ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ κ. Παναγιώτης Κανελλάκης μίλησε για το ρόλο και τη σπουδαιότητα της μαθητείας.  «Είναι γνωστό ότι τα τελευταία περίπου σαράντα χρόνια ο Ο.Α.Ε.Δ διαθέτει μια πρωτότυπη μορφή Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπ/σης, ευρύτερα γνωστή ως «Μαθητεία». Το εκπαιδευτικό σύστημα της Μαθητείας συνδέει ευθέως την εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές, παράλληλα με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους στο χώρο του σχολείου, να απασχολούνται σε επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Η απασχόληση γίνεται σε θέσεις αντίστοιχες της ειδικότητας, στην οποία φοιτούν, στο πλαίσιο της λεγόμενης «πρακτικής άσκησης» επισήμανε και πρόσθεσε ότι στο  πλαίσιο του εκπαιδευτικού συστήματος της Μαθητείας ο ΟΑΕΔ τροφοδότησε τα προηγούμενα έτη την αγορά εργασίας με καταρτισμένους τεχνίτες, έτοιμους να εργασθούν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους. «Ταυτόχρονα, έδωσε λύσεις και προοπτική σε χιλιάδες νέους και νέες οι οποίοι αξιοποιώντας το συνδυασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, απέκτησαν ουσιαστικές δεξιότητες και πραγματική προϋπηρεσία, δηλαδή χρήσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αναζήτηση απασχόλησης και την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι απόφοιτοι των σχολών Μαθητείας έχουν καταφέρει να σταδιοδρομήσουν στην ειδικότητα την οποία επέλεξαν, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες έχοντας δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση ή να εργάζονται σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Ενώ η σύνδεση της εκπ/σης με την αγορά εργασίας είναι το άμεσο ζητούμενο από όλους σήμερα, για τον ΟΑΕΔ είναι καθιερωμένη πρακτική για περισσότερα από 40 χρόνια».

Ακολούθησε παρουσίαση δεξιοτήτων μαθητών και σπουδαστών μέσα από προβολή βίντεο παρουσίασης εργασιών και έκθεσης δημιουργιών-κατασκευών στο χώρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Νικολούτσο Κωνσταντίνο ο οποίος αφού τόνισε ότι ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις στο Επιμελητήριο, συνεχάρη το προσωπικό και τους σπουδαστές των σχολών για το έργο που παρουσίασαν και προέτρεψε να συνεχιστεί πιο στενά η συνεργασία του επιμελητηρίου με τις σχολές του ΟΑΕΔ.

Οι ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΠΥΡΓΟΥ παρέχουν:

1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

2. Εργαστήρια Καινοτόμων Μεθόδων Διδασκαλίας και Εργαστήρια Εικονικής Πραγματικότητας

3. Απαραίτητα βιβλία –μαθήματα

4. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό

5. Αμοιβή και ασφάλιση μαθητών από τους εργοδότες κατά τη διάρκεια Πρακτικής Άσκησης

6. Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους τηρούν τις προϋπόθεσης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος