FOLLOW US: facebook twitter

Επαναλειτουργία Ολυμπιακού Μουσείου

Ημερομηνία: 20-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συναντήσεις του δημάρχου με την ΕΟΕ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε προχθές Τετάρτη 18-1-2017, ο Δήμαρχος Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζάς προκειμένου να συζητήσει με την ΕΟΕ τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες υλοποίησης του έργου επαναλειτουργίας του  Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Ολυμπίας, το οποίο ως γνωστόν παραμένει κλειστό από το 2010.

Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ένταξη της αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου αλλά και της μουσειολογικής του επανέκθεσης στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος θέλει να κλείσει έγκαιρα κάθε εκκρεμότητα που υπάρχει ώστε το έργο να είναι έτοιμο για δημοπράτηση, όπως προβλέπεται στο σχετικό χρονοδιάγραμμα της ΟΧΕ.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υπεύθυνο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης της λειτουργίας του μουσείου στο Δήμο, κο Μανώλη Κατσιαδάκη. Συμφωνήθηκε ότι αμέσως μετά τις 6 Φεβρουαρίου, όπου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΕΟΕ  και στην πρώτη ολομέλεια της ΕΟΕ, θα εισαχθεί ολοκληρωμένος και για οριστική έγκριση ο φάκελος του έργου. Για να είναι αυτό εφικτό και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα ενεργειών – συναντήσεων για επίλυση κάθε λεπτομέρειας που προκύπτει μετά την ένταξη του έργου στην ΟΧΕ. Τον συντονισμό όλων των συναντήσεων θα έχει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κος Παντελάκος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κος Γιώργος Δεββές, ενώ ο κος Γιώργος Αλικάκος, Κοσμήτορας του Ολυμπιακού Μουσείου δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει, λόγω ταλαιπωρείας του από ίωση

Παράλληλα ο Δήμος Ολυμπίας «τρέχει» και το θέμα των εγκρίσεων της μελέτης του έργου και το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει τόσο την πολεοδομική έγκριση, όσο και την έγκριση του ΚΑΣ.

«Πρόκειται για έργο διεθνούς εμβέλειας αφού αφορά κομμάτι της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας», τόνισε ο Δήμαρχος Ολυμπίας. Η υλοποίησή του αποτελεί  στοίχημα για την δημοτική μας παράταξη.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος