FOLLOW US: facebook twitter

Επί τάπητος τα προβλήματα των ξενοδόχων

Ημερομηνία: 24-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xenodoxoi-thes3

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ολυμπίας

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το συμβούλιο των Προέδρων Πρωτοβάθμιων Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Ελλάδας, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχ. Ολυμπίας Βασίλης Τυλιγάδας.

kountoura-xenodoxoi2

Στο συμβούλιο παραβρέθηκε και μίλησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που όμως άκουσε και τα προβλήματα του κλάδου, που απορρέουν κυρίως από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται αλλά και από μέτρα που πρόσφατα έχει λάβει η Κυβέρνηση.

xenodoxoi-thes1

Οι ξενοδόχοι έθεσαν το θέμα της πτώχευσης των περισσότερων ξενοδοχείων της χώρας υπό των βάρος των οικονομικών μέτρων. Έθεσαν το θέμα του φόρου διανυκτέρευσης, το οποίο η πλειοψηφία των tour operators ζητά να μην μετακυλιστεί στον πελάτη αλλά να το υποστεί ως επιβάρυνση ο ξενοδόχος. Ένα από τα βασικότερα θέματα όμως που τέθηκαν είναι η υπερφορολόγιση του κλάδου που όπως είπαν οι ξενοδόχοι η Κυβέρνηση βλέπει ως την αγελάδα που έχει το γάλα και πρέπει να την αρμέξουν. Το 20% του ΑΕΠ βασίζεται στον ξενοδοχειακό κλάδο που όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι καθώς θα χαθούν πολλά από τα πλεονεκτήματα του τουρισμού.

Τονίστηκε ότι η Ελλάδα των μνημονίων γίνεται όλο και πιο ακριβή με δυσβάσταχτη φορολογία, γεγονός που απομακρύνει τους τουρίστες και τους τουριστικούς πράκτορες με αποτέλεσμα να προτιμάται η δυτική, από την ανατολική Μεσόγειος με σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος