FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη της ΝΟΔΕ Ηλείας: Καταγραφή των προβλημάτων της Αστυνομίας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 02-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μόνο προβλήματα είχαν να ακούσουν τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας κατά την επίσκεψή τους χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού, στον Πύργο. Ο πρόεδρος Χρήστος Γαβράς και οι συνεργάτες του μετέφεραν τις απόψεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά κυρίως κατέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν τα οποία και θα μεταφέρουν στον αρμόδιο τομέα του κόμματος.

Ο πρόεδρος Χρήστος Γαβράς και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας, ο υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης, Δ. Κωνσταντόπουλος και το πολιτικό στέλεχος της Γραμματείας Οργανωτικού, Μ. Παπασωτηρίου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, κ. Παναγούλη και τα μέλη του ΔΣ (Κατριμπούζας, Λεπέτσου, Βαρουξής, Βέρρας, Καρούμπαλης και Τσουμπελή), καθώς επίσης και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Στεφανόπουλο.

Όπως τόνισε ο κ. Γαβράς «… θέλαμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να ακούσουμε τους προβληματισμούς των Ηλείων αστυνομικών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Αλλά και εμείς από την πλευρά μας είπαμε κάποια πράγματα σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματός μας. Η Νέα Δημοκρατία μιλά συγκεκριμένα για ενίσχυση των ομάδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, έτσι ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να είναι υψηλό. Θέλουμε πεζή και ένστολη αστυνόμευση καθώς επίσης και χαρτογράφηση των περιοχών εγκληματικότητας, ώστε η δράση της Αστυνομίας να είναι πιο στοχευμένη».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών, Ηλίας Παναγούλης, ανέφερε ότι «… κλιμάκιο της ΝΔ επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και έχει επαφές με τους εκπροσώπους του κατώτερου αστυνομικού προσωπικού, το οποίο εκφράζει κατά βάση την Ελληνική Αστυνομία και είναι η αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση του εγκλήματος και αυτό που λαμβάνει τα ερεθίσματα της Ελληνικής Αστυνομίας είτε για τα προβλήματα του πολίτη είτε για τη λειτουργία του οργανισμού μας.  Είναι μια εποικοδομητική συνάντηση για να ανταλλάξουμε απόψεις, έτσι ώστε και από τη θέση της αντιπολίτευσης να μπορέσει μέσα από τη Βουλή να περάσει θέσεις τις ίδιας της κοινωνίας».

Αναφερόμενοι στα βασικά προβλήματα τονίστηκε η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η λανθασμένη εφαρμογή της αναδιάρθρωση που στην Ηλεία, έγινε επιδερμικά και με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Επισημάνθηκε πως στόχος είναι να χαρακτηριστεί η περιοχή της Ηλείας ως τουριστικός προορισμός για να υπάρχει κάθε χρόνο ενίσχυση με προσωπικό. Ο κ. Παναγούλης τόνισε πως η αποστολή των αστυνομικών, είναι η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος, παρόλα αυτά αναλώνονται με αλλότρια καθήκοντα, όπως η φύλαξη των γηπέδων ως διοικητική εξυπηρέτηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος